Ny bistro sætter fokus på grøntsagerne

thumb image

Bistroen Metier er åbnet på Blegdamsvej 70, og her kan du se frem til et stort fokus på økologi, biodynamik og grøntsager. 

Er du til hyggelig bistro-stemning, årstidsbestemte råvarer og økologi?

Så er den nye Metier stedet, du skal sætte retning mod. Bistroen slog dørene op den 1. september i lokalerne efter Le Petit Gourmet på Blegdamsvej.

metier

Fokus på grøntsager

Bistroen benytter lokale, årstidsbestemte råvarer med økologi og biodynamik i højsædet. Ambitionen er, at retterne skal være jordnære og genkendelige og rammerne uformelle. Og at der ikke nødvendigvis skal være kød på tallerkenen:

”Vi vil gerne udfordre både gæsten og os selv kreativt ved at servere anderledes retter med
udgangspunkt i sæsonens råvarer. Vi mener ikke, at det er nødvendigt med en masse rødt kød på tallerkenen for at spise et lækkert og mættende måltid,” siger Jens Munk Thomsen, der er en af mændene bag. Han tilføjer:

“Vi mener, at en grøntsagsret kan være mindst lige så spændende, og det er fedt, når en gæst bliver overrasket over, hvor godt en rødbede kan smage.”

”Man kan sige, det er en todimensionel måde at arbejde på – vi er selvudfordrende, samtidig med vi har en miljøvenlig tankegang. Det er vigtigt for os at præsentere vores gæster for de råvarer, der er tilgængelige omkring os. Det skaber en ekstra dimension, at man er bevidst om det måltid, man indtager”, tilføjer Christian Hasle.

metier

Maden som socialt omdrejningspunkt

På Metier kan man mandag til torsdag spise sig igennem 3 eller 5 faste retter (for hhv. 250 og 350 kr.), og tanken er, at måltidet er et socialt omdrejningspunkt, hvor der deles på tværs af bordet.

Hver fredag serveres en særlig 5-retters menu med et glas bobler til 350 kr., mens der udvalgte lørdage vil være temabestemte pop-up-arrangementer med forskellige samarbejdspartnere.

To tidligere kokke hos madprojektet Rødder, Jens Munk Thomsen og Christian Hasle, overtog i 2015 restauranten og er nu genåbnet som Metier.


Book bord på Metier ➤

You may also like...

6 Responses

 1. JL siger:

  “Bistroen benytter lokale, årstidsbestemte råvarer med økologi og biodynamik i højsædet.” En gang ordgas, som den almindelige gæst ikke aner hvad er eller hvad drejer sig om.
  Biodynamiske produkter er så sjældent produceret og i så små mængder, at man kan tale om dem, men sjældent få fat på dem.
  Men vil folk tages ved næsen, så lad dem – kejserens nye klæder.

  • Hej JL

   Tak for interessen omkring vores nye sted. Biodynamiske produkter er, som du siger, generelt ikke særlig udbredt i f.eks. detailhandlen. Vi påstår ikke, at vi er 100 % biodynamiske (det vil være ret svært), men vi tilstræber at anvende biodynamiske råvarer, hvor det er muligt. F.eks. benytter vi os af især Birkemosegaard, som siden vi startede fast har leveret biodynamisk og økologisk grønt (og kød når det haves) til os.

   Vi gør en dyd ud af at fortælle gæsterne historien om, hvor vores råvarer kommer fra – hvad enten det er friland, økologi eller biodynamik – så “den almindelige gæst” får et indblik i, hvilke råvarer vi benytter.

   Bedste hilsner,
   Christian fra Metier

 2. Charlotte Keck siger:

  Jeg er en ganske almindelig gæst, og jeg ved, hvad alle ordene betyder. Jeg glæder mig til at tjekke ud, hvilke lækkerier I kan lave til vegetarer.

 3. Charlotte Eich siger:

  Kære JL.
  Hvorfor bliver du så vred over ordene fra bistroen; og hvorfor tror du ikke på dem? Jeg er også en almindelig gæst men glæder mig meget til at smage på retterne.
  Ordene er sød musik i mine øre; og jeg tror ikke, jeg bliver taget ved næsen.

 4. Minea Beha siger:

  Jeg er også ‘ almindelig gæst ‘ og forstår også det hele og synes det lyder super godt og tænker at det ikke vil give nogen mening at skrive som I skriver , hvis det så ikke er det I gør . Så holder ens forretning sjældent ret længe . Så jeg vil – med fuld tillid – gerne invitere min ældste søn med indtil jer en dag ( vi tager fast ud og hygger og spiser en dejlig frokost eller middag 1 x om md.)
  Vil det være muligt for jer at lave jeres 3-5 retters menu vegansk ? Eller en ret /nogle retter ?