Rositas Bistro: De fleste gæster bliver 4-5 timer

thumb image

Rositas Bistro i Aalborg høster masser af rosende ord fra gæster og anmeldere og kan snart melde fuldt booket for resten af året. Vi har spurgt manden bag, Johan von Bülow, hvad der er særligt ved stedet.

Rositas Bistro i Aalborg er måske ikke en restaurant, som ved første øjekast syner af noget særligt. Men noget tyder på, at de har fat i noget helt rigtigt.

Den lille bistro har gennem hele året modtaget masser af rosende ord fra gæsterne via DinnerBooking.com, og også anmeldere følger trop med roser.

Eksempelvis bloggen Gastromand.dk, der skriver “Rositas er vildt hyggelig og minder mest af alt om at træde ind i et privat hjem.” Bistroen kan nu også snart melde alt booket for resten af året.

Vi har spurgt manden bag, Johan von Bülow, hvad der er med Rositas Bistro.

Hvad er det særlige ved Rositas?

“Det særlige ved Rositas Bistro tror jeg er intimiteten ved et lille sted, hvor vi har ekstremt meget fokus på den enkelte gæst. Vi har ingen vin- eller menukort, men samtaler med vores gæster, fra de ankommer, til vi tager afsked med dem igen. Dog uden at være påtrængende.”

“Gæsten her bordet hele aftenen, og 95 procent bruger fire til fem timer på middagen og samværet omkring den. Vi gør en dyd ud af, at man kommer ind i en afslappet atmosfære, hvor pulsen gerne skulle falde med 20 slag i minuttet.”

Hvad karakteriserer maden?

“Maden på Rositas er mest fransk inspireret, dog med mit eget islæt. Den tager udgangspunkt i det klassiske franske køkken og franske råvarer. Det er smag og etik, der er i højsædet.”

Hvor henter I inspiration?

“Den bliver mest hentet i det franske klassiske køkken og i den danske natur. Ellers popper idéerne bare op og bliver afprøvet.”

Hvilken ret på menukortet er i særligt stolte af lige nu?

“Lige nu har jeg lavet om på vores snegle, som vi ellers tilberedte traditionelt i hvidløgssmør med basilikum. Nu serverer vi dem i en mandelcreme med hvidløg, chili, orange peber og løg kogt ned med en god hvid sherry. Den blev lidt utraditionel – med den smager fantastisk.

“Ellers er en at de store retter i weekenden vores stegte foie gras med havtorn og vores egen hjemmelavede hindbær balsamico og henkogte bær.”


Book bord på Rositas Bistro ➤

You may also like...