25-års jubilæum: Mortens Kro er på sit højeste niveau

thumb image

Mortens Kro i Aalborg kan i år fejre sit 25-års jubilæum. Og året har allerede budt på meget mere end bare én anerkendelse for den indbydende kro i hjertet af Aalborg.

I 1997 slog Morten Nielsen dørene op for Mortens Kro i Aalborg. Året forinden havde han vundet titlen som Årets Kok, og derfor så det lovende ud for den nye aalborgensiske restaurant.

Nu er 25 år rullet forbi, og Morten Nielsen kan se tilbage på en tid præget af ambitioner og succesoplevelser – heriblandt de mange anerkendelser, som kroen har modtaget i løbet af årene. Og året i år har bestemt heller ikke været nogen undtagelse!

Den ene pris efter den anden

Mortens Kro har gennem tiden høstet et hav af rosende anmeldelser. Seneste udmærkelser, som kroen har gjort sig, er priserne ‘Årets Bo og Spis adresse’ og ‘Årets Ærespris’ ved Den Danske Spiseguides Galla 2022. Foruden de to udmærkelser blev Morten ‘Kok’ Nielsen ligeledes beæret med den prestigefyldte ‘Kokkenes Kok 2021’, som Fonden Dansk Gastronomi hvert år giver til en person, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for dansk gastronomi.

Da vi for nogle år siden spurgte, hvad hemmeligheden bag den mangeårige succes er, svarede Morten Nielsen:

”Det spørger vi også os selv om. Jeg tror, det skyldes, at vi gennem tiden har været tro mod vores stil. Selvfølgelig har maden og anretningerne ændret sig med tiden, men vi er aldrig hoppet med på den nyeste modedille”, fortæller han og tilføjer:

”Jeg tror også, det er en fordel, at ejeren selv er køkkenchefen. Det betyder, at niveauet ikke ændrer sig med skiftende køkkenchefer”.

Ydmyghed er vigtigt

For Morten Nielsen har ydmyghed været en vigtig lærdom gennem de mange år som restauratør:

”Jeg har lært, at man altid skal have ydmyghed og ikke tage noget for givet – man må hele tiden forfine sig selv og sørge for, at gæsterne får en lige god oplevelse hver eneste gang.”

Vigtigheden i at forfine sig selv, har Morten Nielsen da også mærket i kraft af den opblomstrende gastro-scene i Aalborg:

”Det gastronomiske niveau har aldrig været så højt i Aalborg, som det er lige nu – og det betyder, at man også må stramme sig ekstra meget an og holde sig til ilden. På den måde tænker jeg helt bestemt, at det er en positiv udvikling”, forklarer Morten Nielsen.

Han tilføjer, at udviklingen også er positiv ift. at få flere gæster ud at spise:

”Der er kommet mange nye restauranter, som har deres helt egen stil, så restauranterne ikke bare ligger og kopierer hinanden. Det betyder også, at gæster har mere lyst til at gå ud at spise, tror jeg”.

På trods af den ydmyge tilgang til restauranten lægger Morten Nielsen ikke skjul på, at der er masser af ambitioner for fremtiden:

”Vi vil jo rigtigt gerne have, at Michelin-guiden kommer til Nordjylland – og allerhelst til Mortens Kro”, fortæller han.

Kro, hotel og restaurant

Mortens Kro kan ikke bare bryste sig med fantastisk madlavning, men også exceptionelle hotelophold i smukke rammer.

Morten Kros suiter byder indenfor til overnatninger med ren forkælelse og luksus, hvor gæster kan se frem til terasser med udsigt til hyggelige gårdhaver og byens vartegn, moderne skandinavisk indretning og ej at forglemme både indendørs og udendørs spa.

Suiterne kan bookes fra 1698 kr. og opefter.

Hvor: Mølleå 2-6, 9000 Aalborg

You may also like...