Køkkenchef på Gorilla: Det smager af kostald og råddenskab, men samtidigt smager det sindssygt godt

thumb image

 På Gorilla i Kødbyen er 33-årige Denny Vangsted Køkkenchef. Her kan du læse om tankerne bag køkkenets kreationer. 

Hvordan vil du beskrive den mad, I laver?

”På Gorilla arbejder vi ikke ud fra dogmer, så vi laver det, der lige falder os ind. Vi skifter retter flere gange om ugen, så når vi lige finder på noget spændende, så laver vi det. Det kan være, vi fx bruger sort sesam i den ene uge og ramsløg i den næste.”

”Vi går rigtig meget op i håndværket og laver fx selv vores pasta og hænger vores kød og pølser selv, og så går vi op i at servere det på en elegant måde. Man kan godt sige, at vi laver mad til os selv, for vi laver det, vi selv godt kan lide, og så håber vi på, at gæsterne er enige med os.”

Hvor henter du inspiration til dine retter?

”Jeg læser en masse kogebøger, men mest af alt går jeg rigtig ofte ud og spiser på restaurant. Her kan jeg tit blive inspireret af forskellige elementer og bruge dem i en anden sammenhæng. Iblandt de københavnske restauranter er vi ikke større konkurrenter, end at vi byder hinanden velkommen og lader os inspirere af hinanden.”

Hvilken ret på menukortet er du mest stolt af lige nu?

”Jeg er meget begejstret for vores hængte højreb. Vi hænger den selv og serverer det råt, og det smager lidt af kostald og råddenskab, men alligevel smager det bare sindssygt godt. Derudover er jeg ret stolt af vores pastaretter, som vi løbende skifter på. Vi laver det ikke efter italienske regler, men mere efter vores egen fantasi.”

Hvad er din egen livret?

”Noget med spidskål! Og det kan faktisk være hvad som helst, fx med kylling og ris eller dampet spidskål. Helt generelt er jeg ret glad for kål. På Gorilla bruger vi kål i ny og næ, men det veksler meget.”

Hvilken restaurant vil du helst spise på næste gang, du skal ud?

”I København er jeg mest begejstret for Pony og Pluto lige nu. I lørdags var jeg på Kong Hans, og det var også bare fantastisk god mad.”

Blå bog:

 • 33 år
 • Udlært fra Ensemble
 • Har tidligere arbejdet på Kong Hans, Nimb, Kadeu og Fat Duck

Gorilla

You may also like...

2 Responses

 1. inger lytken siger:

  Hej
  hvordan steger man en limosine steg og hvor længe
  tak

  • Malene Dybdahl Pedersen siger:

   Hej Inger. Det spørgsmål kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men ud fra hvad jeg kan se på nettet, skal den type kød have ca. 15-20 % kortere stegetid end andet oksekød.
   Jeg håber, du har fundet en løsning 🙂 Mvh Malene/DinnerBooking