Toplisten 2020: Her er gæsternes favoritter på Sjælland, Fyn og i Jylland

thumb image

Mens vi venter på genåbningen, hvorfor så ikke hente inspiration til det næste restaurantbesøg blandt de mest populære steder? Her kan du se opgørelsen over 2020’s bedst anmeldte restauranter i Danmark.

Restriktioner og nedlukninger i 2020 var med til at minde os om, hvor meget vi værdsætter kultur, æstetik og ikke mindst at gå ud at spise en god middag. Så da restauranterne igen måtte invitere gæster indenfor, var der rift om pladserne, og vi nød igen at få lov til at samles omkring måltidet, vinen, kaffen og den gode stemning. Sådan bliver det forhåbentlig igen, når restriktionerne lempes, og vi atter må indtage landets mange spisesteder. Og mens vi venter på genåbningen, skal du da ikke snydes for lidt inspiration.

Her er de steder, DinnerBookings brugere bedst kunne lide i det forgangne år, og du kan allerede nu booke dit besøg, til når lock down perioden er forbi. Klik på restauranten for at læse mere og se fremtidige ledige tider.

Top 5 Sjælland

 1. Studenterkilden, Klampenborg
 2. Kadeau København, København K
 3. Restaurant ND122, Borre
 4. Øens Spisested, København S
 5. Restaurant Møntergade, København K

Idyllisk bondehus med Michelin kok ved komfuret

På førstepladsen øst for storebælt finder vi Studenterkilden i Klampenborg. Det stråtækte bondehus i skovbrynet mellem galopbanen og Dyrehaven har en lang historie og et navn, som de fleste lokale kender til. I dag er det kokken Anita Klemensen, som leder køkkenet, og mon ikke hun kan tage en stor del af æren for, at Studenterkilden er placeret som nummer 1 blandt DinnerBookings gæsteanmeldelser. Hun er uddannet fra Søllerød Kro og har siden også drevet Den Røde Cottage på Michelin niveau.

Studenterkilden er det oplagte sted at nyde en frokost eller aftenmenu i topklasse, og besøget er en oplagt anledning til at slentre en tur i skoven, more jer på Bakken eller spille på heste til derby på galopbanen (vi GLÆDER os til det igen snart er muligt).

Foto: Studenterkilden

Top 5 Jylland

 1. Syttende, Sønderborg
 2. Svalegaarden MEST, Aalborg
 3. Frøken Madsens Spisehus, Sæby
 4. Essens, Frederikshavn
 5. Miró, Aarhus C

Himmelhøjt niveau på Syttende

Også i Jylland har fem restauranter gjort sig positivt bemærket af deres gæster. Spredningen går fra Syttende i Sønderjylland og Svalegaarden MEST, Frøken Madsens Spisehus og Essens i Nordjylland, og så runder vi også lige Miró i Aarhus. Men uanset om du er lokal eller bare trænger til at se en anden del af kongeriget Danmark, så skylder du dig selv en oplevelse på Syttende i Sønderborg.

Syttende er en sublim gastronomisk oplevelse i absolut særklasse. Restauranten er den anerkendte mesterkok og Masterchef-dommer Jesper Kochs vision om et køkken, hvor dogmerne er droppet. I stedet er køkkenet sat fri til mesterligt at forene egnens egne råvarer med smagsindtryk og ingredienser fra hele verden. Syttende har kun syv borde, så er du heldig at få plads, kan du også være sikker på at få en nærværende og eksklusiv oplevelse.

Foto: Syttende

Top 5 Fyn

 1. Restaurant ARO, Odense C
 2. Restaurant HOS, Odense C
 3. Konrads food and coffee, Odense C
 4. Restaurant Rudolf Mathis, Kerteminde 
 5. Brobyværk Kro, Broby 

Fyn er naturligvis også repræsenteret, og her er det Restaurant ARO, der har gjort størst indtryk på gæsterne. 348 har anmeldt ARO efter deres besøg, og de har tydeligvis kunnet lide den oplevelse, de fik sig der. Restauranten holder til i et gammelt autoværksted, hvor to kokke-venner udfolder deres talent på skinnende tallerkener. Christoffer Schärfe og Bjørn Jacobsen er navnene, og deres CV rummer anerkendte navne som d’Angleterre, Geranium og Gorilla. Ligesom Syttende er ARO en restaurant uden dogmer, hvor kokkene giver hinanden plads til at eksperimentere og udfolde sig. De kan deres kram og kombinerer deres kokkefaglige kompetencer med masser af personlighed og kreativitet.

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering samt værdi for pengene. Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

Opgørelsen for 2020 er baseret på i alt 212.095 danske gæsteanmeldelser.

Se mange flere anmeldelser på DinnerBooking.com.

You may also like...