Ugens craving: Cremet hummus

thumb image

Det mellemøstlige køkken er rig på smukke farver, varme krydderier og ikke mindst hummus. Det ser ikke ud af meget, men den populære kikærtepurré kan redde ethvert måltid, når det smager rigtigt. Vi har samlet 3 steder, som du bør besøge, når du har hummus-craving!

Måske kender du det der… Man har lyst til hummus, og det burde ikke være svært at lave, så længe du har husket at lægge kikærterne i blød aftenen forinden. Masser af hvidløg, olie, lidt vand og citron er et must, men hvorfor smager det så bare ikke helt rigtigt? Spring køkkenarbejdet over, hop på cyklen og smut forbi Mahalle, Deligreco eller Dada.

Hver uge kommer Dinnerbooking med redaktionens ugentlige cravings og i denne omgang falder den hummus!

Mahalle

Maden fra det libanesiske køkken, Mahalle, smager både vanvittigt godt – og så ser det også vanvittigt godt ud. Både i virkeligheden og gennem Instagram-linsen, som hyppigt bliver taget frem, når glade gæster besøger stedet.

Mahalle åbnede første gang på Birkegade og har siden udvidet med yderligere tre restauranter på Nansensgade, Nørrebrogade og Frederiksberg. Hos denne farverige libaneser serverer de en pragtfuld, cremet og smagfuld hummus, som er perfekt som dyppelse til dit fladbrød – eller du kan smage (Dinnerbookings absolutte favorit) den libanesiske halloumisalat, hvor arabiske fladbrød er smurt med et tykt lag hummus og toppet med halloumi, avokado og granatæblekerner. Mums!

Hvor: Birkegade 6 i København N, Nørrebrogade 51 i København N, Nansensgade 66 i København K og Rolighedsvej 15
1958 på Frederiksberg


Book bord på Mahalle Birkegade ➤

Dada

Smagen fra Mellemøsten behøver du ikke rejse langt for. For på Krystalgade 24 finder du nemlig Dada. Sprøde falafler, baba ganoush, flammegrillet kød, farverige salater – og så selvfølgelig hummus, som her kommer i hele to versioner: en spicy hummus eller den mindre krydrede udgave.

Hos Dada anbefaler de, at du vælger mellem 4-6 retter per person. Du kan også kaste dig ud i køkkenets egen menu, som består af mezze, havet, grill, grønt og sødt. Priserne er i øvrigt aldeles appetitlige, så du kan sagtens bestille lidt af hvert uden at gå fra bordet med tomme lommer.

Hvor: Krystalgade 24, 1172 København K


Book bord på DADA ➤

Deligreco

“Sharing is caring!” Således lyder mottoet hos Deligreco. Dét er nemlig præcis, hvad man gør på denne græske restaurant. Hos Deligreco er det meningen, at retterne skal spises sammen med venner eller familie og deles ved bordet. Og så er deres hjemmelavede hummus med honning, chili, sesam og pita chips selvfølgelig et MUST. Derudover er der masser af andre lækre snacks at vælge imellem.

Du kan vælge mellem den lille snack plate, 6 eller 8 retter og så er det bare at finde dine favoritter blandt kortets mange herligheder.

Hvor: Gammel Kongevej 170, 1850 Frederiksberg


Book bord på Deligreco ➤

You may also like...