Ugens craving: Paneret fisk!

thumb image

Denne uges craving er paneret fisk. Der er dem, som bare er til den helt klassiske med remo, citron og et stykke hjemmebagt rugbrød – og så er der dem, som skal have fisk på fisk på fisk som et dansk stjerneskud med paneret rødspætte med torsk, rejer og mayo?

Hver uge kommer Dinnerbooking med redaktionens ugentlige cravings og i denne omgang falder den på den sprøde fiskefilet eller rødspættefilet… Bare fisken er god – og panering ligeså!

Christianshavns Færgecafé

Christianshavns Færgecafe har eksisteret i mere end 150 år. Det er klassisk, dansk mad. Her kan du både få sådan en helt rigtig, smørstegt fiskefilet, og så får du selvfølgelig også en omgang af Færgecaféens egen remoulade med. Er du (en af de få) som ikke er ellevilde efter remoulade, kan du også snuppe den svenske variant. Her er den gule dip udskiftet med krebsesalat. Lige meget hvilken du vælger, bliver du ikke skuffet.

Pris: Smørstegt fiskefilet 95,- eller svensk fiskefilet,115,-
Hvor: Strandgade 50 , 1401 København K


Book bord på Christianshavns Færgecafé ➤

Restaurant Lynetten

Skal du opleve det autentiske havnemiljø, væk fra storbyen? Skal du ud og sidde der, hvor fiskene svømmer? Så er det Restaurant Lynetten du skal besøge. Tag et elektrisk løbehjul, din cykel eller 9A, hvis du vil springe bilturen over. På Lynetten byder de på lidt af hvert. Til frokost kan du udover fiskefileten få smørrebrød såsom æg & rejser, roastbeef og lune stegte sild. Til aften kan du hoppe på det større fiskebord. Hjemmepaneret rødspættefilet, fiskefilet, rejer, asparges, mild dressing og laks toppet med dild og citron. Der er også den klassiske Lynetten Burger.

Pris: Fiskefilet med rejer 79,-, med remoulade 75,- eller et stjerneskud 144,-
Hvor: Refshalevej 200, 1432 København


Book bord på Restaurant Lynetten ➤

Restaurant Schønnemann

Siden 1877 har Restaurant Schønnemann serveret sild, kølige øl og brændevin og er et af de ældste eksisterende spisesteder i København. Først på Hauser Plads nr. 11 og efterfølgende et par trin ned ad gaden i nr 16. Skal du have ekstravagant rødspættefilet, må du hellere lægge et besøg forbi Schønnemann. Der er flere forskellige rødspætter at vælge mellem; den almindelig med remoulade, den med skaldyrssalat og så selvfølgelige det klassiske stjerneskud med friskpillede rejer, dansk kaviar, mayonnaise og smørristet franskbrød.

Pris: Rødspættefilet fra 115,- og Stjerneskud 170,-
Hvor: Hauser Plads 16, 1127 København K


Book bord på Restaurant Schønnemann ➤

Tivolihallen

Tivolihallen, som har eksisteret siden 1791, er kendt for smørrebrød og frokostgæster i jakkesæt. Restauranten ligger nemlig tæt på Rådhuset og Christiansborg – så her møder du politikere. Du kan få den klassiske rødspættefilet, som er smørstegt på panden med en hjemmerørt god omgang remoulade til. Du kan også vælge fileten med mayonnaise og grønlandske rejer. Eller du kan snuppe forskellige lune retter, den klassiske som dyrelægens natmad eller rullepølse med sky.

Pris: Rødspættefilet med rejer 128,- eller med remoulade 104,-
Hvor: Vester Voldgade 91, 1552 København V


Book bord på Tivolihallen ➤

Ida Davidsen

Hvis du vil smage paneret fisk fra den klassiske smørrebrødsfamilie, så er det vist Ida Davidsen du skal besøge. Smørrebrødsrestauranten/forretningen har været i hænderne på familien gennem fem generationer. Tilbage i 1888 startede Oskar Davidsen biksen, og siden har børnene overtaget og ført arven og ikke mindst håndværket videre. Ida Davidsen kan altså sit kram, og du går ikke galt i byen, hvis du beslutter dig for at spise din fiskefilet hos familien Davidsen.

Her får du en sprødfriteret rødspættefilet med hjemmelavet remoulade, håndpillede rejer, røget laks, caviar, asparges og citron. Så bliver det altså ikke meget bedre

Rødspættefilet: 125,-
Hvor: Store Kongensgade 70, 1264 København K


Book bord på Restaurant Ida Davidsen ➤

You may also like...

1 Response

  1. Ib cortig siger:

    Prøv cafe halvejen,krystalgade