Ugens craving: En ornli’ omgang hønsesalat

thumb image

Hvorfor altid spise ude om aftenen? At tage på frokostrestaurant er undervurderet – især når man er lidt af en smørrebrødsdansker. For frokost og smørrebrød går hånd i hånd… Hvad med en stykke luftigt hjemmebagt rugbrød med cremet hønsesalat, grønt på toppen og sprødt crunchy bacon? Måske med kold frokostøl som sidemakker?

Hver uge kommer DinnerBooking med redaktionens craving og i denne omgang falder den på hønsesalat!

Vi har samlet 6 restauranter, som serverer en hønsesalat der er to die for.

Hønen og ægget

Østerbro har en lille perle. Og der elsker de fjerkræ. For menukortet er fyldt med hønse- og æggeretter og så går man på ingen måde galt i byen med deres hønsesalat. Hønsesalaten hos Hønen & Ægget består af confiteret øko kyllingelår, kapers, syltede rødløg og med æbleskriver på toppen. Glæd dig til en uformel stemning, hvor sølvtøjet er skiftet ud med ekstra god mad af høj kvalitet.

Pris: 125 kroner
Hvor: Øster Farimagsgade 16


Book bord på Hønen & Ægget her ➤

Restaurant Told & Snaps

Det klassiske smørrebrødsbord finder du på Toldbodgade 2 i København. Hønsesalaten er af Allégaardens kylling med friteret persille ovenpå et stykke smørristet toast. Restauranten er kendt som en klassiske frokostrestaurant med et stort udbud af smørrebrød, som du kender det – og så laver de egen hjemmelavede snaps. Du kan også vælge fx Rød Aalborg eller Brøndums Kryddersnaps, hvis du er fristet til en lille gippernapper på siden.

Pris: 108 kroner
Hvor: Toldbodgade 2, 1253 København K


Book bord på Told & Snaps her ➤

Mad og kaffe

Mad & Kaffe kender du – og du har formentlig været der et par gange eller måske du har set deres Insta-venlige madbilleder. De er – udover deres brunch – kendte for deres smørrebrødsserveringer både til vegetaren og til kødspiseren. Du skal slå et smut forbi Mad & Kaffe og sætte tænder i den cremede hønsesalat med bacon og æbleskiver og grønt på toppen! Mad & Kaffe finder du både på Amager, Vesterbro og Frederiksberg.

Pris: 70 kroner
Hvor: Tyrolgade 6 2300 København S, Godthåbsvej 45 st, 2000 Frederiksberg & Sønder Boulevard 68, 1720 København V


Book bord på Mad & Kaffe på Vesterbro her ➤

DAG H

Endnu en hønsesalats perle finder du på Østerbro, nemlig Dag H. Hos Dag H serverer de hønsesalat til frokost med æbleskiver, creme fraiche, estragon, cornichoner og bacon på toppen. De anbefaler selv, at man snupper to stykker smørrebrød per person, så der er også mulighed for at give sig i kast med den populære avokado-mad, klassisk rørt tatar, æg og rejer eller en rødspætte til at akkompagnere hønsesalaten. God Appetit!

Pris: 75 kroner
Hvor: Dag Hammarskjölds Allé 38, 2100 København Ø


Book bord på Dag H her ➤

FARs DRENG

Ved Rosengården 12 serverer de også en god omgang hønsesalat. FAR’s DRENG er en hyggelig cafe i indre by (der blandt andet vandt Byens Bedste Brunch 2017), som har klassiske lækkerbiskner på menuen med råvarer og produkter fra lokale, danske producenter. Hønsesalaten er på et stykke økologisk rugbrød med grønt og ristet serrano skinke på toppen. Du kan også gå ombord i den klassiske kartoffelmad eller røget laks, hvis du ikke er helt mæt.

Pris: 70 kroner
Hvor: Rosengården 12, 1174 København K


Book bord på FARs DRENG her ➤

Sanders

Hotelrestauranter er for mange danskere en lidt underlig størrelse, som sjældent hitter på gæsternes favoritliste. Men det har Sanders lavet om på! For her er det som at komme ind i et stort middagsselskab med smuk, eksklusiv indretning og ikke mindst ekstravagante frokostserveringer på menukortet. En overlækker hønsesalat har også sneget sig ind på kortet. På rugbrødet får du confiteret kylling med blandt andet tahin, æble og pecorino.

Pris: 165 kroner
Hvor: Tordenskjoldsgade 15, 1055 København K


Book bord på Sanders her ➤

You may also like...