thumb image

Ugens craving: Vi er vilde med moules, fritter og mayo

Her på redaktion drømmer vi lige nu om en ordentlig portion Moules Frites med et overflødighedshorn af mayo. Gør du også det? Vi har gjort det nemt for dig og samlet et overblik over 10 af de bedste steder at få stillet din craving for blåmuslinger i København.

Moules, moules, moules, det er bare mums. Hver uge kommer Dinnerbooking med redaktionens ugentlige cravings og i denne omgang falder den på Moules Frites, som vi slet ikke kan få nok af.

Moules Frites med masser af mayo, haps! Så bliver det næsten ikke mere fransk. Eller gør det nu også det? Moules med fritter og mayo betragtes af de fleste som en fransk ret. Den har da også et fransk navn og er meget populær i Frankrig – men faktisk skulle retten oprindeligt stamme fra Belgien. Say what?!

Selv om de to nabolande måske stadig er uenige om ejerskabet, så kan vi ret hurtige blive enige om, at de dampede blåmuslinger med fritter og en god omgang mayo er yderst populær herhjemme og mange andre steder. Her på kontoret er vi i hvert fald fans. Og derfor har vi støvsuget Københavns restauranter for den populære spise.

Er du også fan? Så tag din bedste moules-makker under armen og udforsk nogle af byens bedste Moules Frites lige her.

Pastis

Det kan godt være at Moules Frites oprindeligt er fra Belgien, men du finder nærmest ikke en fransk bistro, der ikke har muslinger med fritter på kortet. Franske bistro Pastis i Københavns festlige Gothersgade er ingen undtagelse. Her kan du slubre moules dampet i hvidvin, fennikel, rosmarin, hvidløg og persille som forret til 95 kroner og som hovedret til 175 kroner. Pommes med mayo køber du ved siden af til 55 kroner.

Hvor: Gothersgade 52, 1123 København K 


Book på Hummer ➤

Le Pavé

På det altid hyggelige om menneskefyldte Gråbrødre Torv ligger restaurant Le Pavé på torvets sydlige side. Her få du gedigne franske retter i rigeligt store portioner. Heriblandt finder du hvidvinsdampede blåmuslinger med urter og pommes frites på frokostkortet til en formidabel pris på bare 128 kroner. Det må være denne guides billigste omgang moules!

Hvor: Gråbrødretorv 14, 1154 København K 


Book på Le Pavé ➤

Skagen Fiskerestaurant

Få en bid af byen i toppen af Danmark på Skagen Fiskerestaurant – på toppen af Illum. Fiskerestauranten har alt, hvad en ægte fiskeelsker craver. Det gælder også, når det kommer til Moules Frites. Blåmuslinger dampet i hvidvin, fløde, timian og hvidløg serveret med fritterede kartofler med en god portion fremragende udsigt over København oven i hatten til 195 kroner.

Hvor: Østergade 52, 4, 1001 København K 


Book på Skagen Fiskerestaurant ➤

Ewalds

På Frederiksberg finder du et strejf af Frankrig på Ewalds Brasserie – Her serverer kokken Søren alle sine yndlingsretter fra det franske køkken, og det inkludere til glæde for os selvfølgelig også klassikeren Moules Frites. Få en god omgang muslinger i hvidvinsauce og pommes frites for 169 kroner.

Hvor: Allegade 24 A, 2000 Frederiksberg 


Book på Ewalds ➤

Sokkelund

Pariser caféen på Smallegade på Frederiksberg svinger masser af franske fristelser over disken hver eneste dag0. En af klassikerne på menukortet er Moules Frites. De 500g dampede muslinger serveres i muslingesauce og med får du både ristet økologisk surdejsbrød og pommes frites med aioli. Alle herlighedern fåes til 195kr – både til frokost og aften.

Hvor: Smallegade 36, 2000 Frederiksberg 


Book på Sokkelund ➤

Flere restaurant nyheder...