Ugens craving: Vi er vilde med moules frites i København

thumb image

Her på redaktionen drømmer vi lige nu om en ordentlig portion moules frites med et overflødighedshorn af mayo. Gør du også det? Vi har gjort det nemt for dig og samlet et overblik over de bedste steder at få stillet din craving for blåmuslinger i København.

Moules frites med masser af mayo, haps! Så bliver det næsten ikke mere fransk. Eller gør det nu også det?

Moules med fritter og mayo betragtes af de fleste som en fransk ret. Den har da også et fransk navn og er meget populær i Frankrig – men faktisk skulle retten oprindeligt stamme fra Belgien.

Selv om de to nabolande måske stadig er uenige om ejerskabet, så kan vi ret hurtige blive enige om, at de dampede blåmuslinger med fritter og en god omgang mayo er yderst lækkert og meget populær.

Derfor har vi støvsuget Københavns restauranter for den populære spise. Så tag din bedste moules-makker under armen og udforsk nogle af Københavns moules frites lige her.

Pastis

Midt på festlige Gothersgade ligger en ægte fransk bistro, Pastis, der er yderst populær og trés-chic.

Her kan du slubre moules dampet i hvidvin, fennikel, rosmarin, hvidløg og persille, mens du nyder solen på deres udendørs terrasse.

Mere fransk bliver det næppe!

Hvor: Gothersgade 52, 1123 København K
Pris: 125 kr. som forret / 185 kr. som hovedret / Fritter med mayo 65 kr.

HUMMER

På solsiden af Nyhavn i Indre København ligger fiskerestauranten HUMMER.

Her serveres friske fisk og skaldyr, bobler og gode vine i charmerende omgivelser.

Nyd de hvidvinsdampede blåmuslinger med sprøde pommes, dild, citron og aioli midt på farverige Nyhavn, hvor der er fuld af liv og god stemning.

Hvor: Nyhavn 63A, 1051 København K
Pris: 195 kr.

Kayak Bar

En af de bedste københavnske hangouts om sommeren er utvivlsomt Kayak Bar.

Her får du strand- og sommervibes året rundt – og med en god portion moules frites og en kold drink, kan det næsten ikke blive bedre!

De serverer to udgaver af moules: Den klassiske, hvor blåmuslingerne er dampet i hvidvin, timian, hvidløg og smør sammen med pommes og citronmayo. Eller den asiatiske moules, hvor blåmuslingerne er dampet i kokosmælk, citrongræs, chili, lime og fiskesauce serveret med ris.

Så slå endelig vejen forbi på en varm sommerdag og nyd den populære spise på den flydende café med masser af gode vibes.

Hvor: Børskaj 12, 1221 København K
Pris: 165 kr.

Ewalds Brasserie

På Frederiksberg finder du et strejf af Frankrig på Ewalds Brasserie.

Her serverer kokken Søren Ewald Fossum alle sine yndlingsretter fra det franske køkken – og det inkluderer til glæde for os selvfølgelig også klassikeren moules frites.

Hvor: Allegade 24 A, 2000 Frederiksberg 
Pris: 195 kr.

H3 Amager Fiskehus

Amager skal naturligvis heller ikke snydes for den klassiske ret. Her ligger H3 Amager Fiskehus, der faktisk er en af de største gæstefavoritter fra juni.

Her kan du se frem til en intim, charmerende atmosfære – og fantastiske moules frites, som du kan nyde både indendørs og udendørs.

H3’s moules frites serveres med en lækker sauce tartare, som du bare MÅ smage!

Hvor: Holmbladsgade 3, 2300 København S
Pris: 185 kr.

Sokkelund

Parisercaféen på Smallegade på Frederiksberg svinger masser af franske fristelser over disken hver eneste dag.

En af klassikerne på menukortet er moules frites. De 600 gram blåmuslinger serveres naturligvis med pommes frites og aioli.

Hvor: Smallegade 36, 2000 Frederiksberg
Pris: 239 kr.

You may also like...