Her er de: 6 af Danmarks bedste restauranter finder du i Aalborg

thumb image

White Guide er Nordens førende restaurantguide – og de har haft travlt. For i Aalborg vælter det frem med toprestauranter. Vi har samlet Aalborgs seks bedste restauranter ifølge den prestigefyldte hvide bog.

White Guide er et af Nordens svar på Michelin. Her kan du trygt stole på, at anmelderen i den hvide bog har lagt kærlighed, fornuft, mange timers research og viden bag anmeldelserne. I White Guide finder du, i følge guiden selv, de bedste restauranter i Danmark. Vi har samlet 6 af de bedste restauranter i Aalborg.

Tabu

White Guide har selvfølgelig været forbi Tabu. Skal du spise her kan du godt pakke planlæggergenet væk. Glem alt om at sidde og klikke rundt på menukortet. For hos Tabu skriver de ikke om retterne på website eller andre steder. De ændrer sig fra dag til dag. Det må man sige, er en restaurant, der tager råvarerne seriøst. Hos White Guide er imponerede: “Lokale råvarer er efterhånden blevet en selvfølge på landets bedste restauranter. Men det er langt fra alle, der formår at gøre det lokale til en så helstøbt og gennemført oplevelse som Tabu,” skriver guide-bogen.

Priser: Menuer mellem 750-1250 kroner
Hvor: Vesterå 5, 9000 Aalborg


Book bord på Tabu ➤

Restaurant Textur

“Retterne er spøjst anrettet et sted mellem loose og pincetpræcision, og køkkenet lægger sig et sted mellem absolut top og luksusbistro,” står der på Texturs anmeldelse.

Restaurant Textur er en innovativ restaurant med fokus på råvareudnyttelse og madspild. For Textur bruger alt fra grøntsagerne – hvis de ikke kommer med direkte i maden, genanvender kokkene resterne til fermentering og grundboullion. Menuen på Textur ændrer sig også meget hyppigt (hver tredje uge), hvilket er for at få alt det bedste ud af grøntsagerne, som er i sæson lige nu. Maden og prisen er designet, så de fleste kan være med, så du ikke skal leve af havregryn resten af måneden. Folkene bag Textur er Dennis Juhl og Frederik Østeraa, som tidligere har været køkkenchef og souchef På Ruths Hotel i Skagen. Textur har også søsterrestauranten, Struktur.

Priser: Menuer fra 333-1111 kroner
Hvor: Vesterbro 65, st. th. 9000 Aalborg


Book bord på Restaurant Textur ➤

Mortens Kro

Har du boet i Aalborg i mange år, så kender du med garanti Mortens Kro. Det er en af byens bedste restauranter og har været RESTAURANTEN, længe før gourmetrestauranterne for alvor rykkede til Aalborg. Hos Mortens Kro bliver der for alvor sørget for gæsterne. Morten Nielsen, restauratøren bag Mortens Kro, har tfejret sit 20-års jubilæum i restaurationsbranchen og har stadig skyhøje ambitioner for restauranten. Det har været vigtigt for Morten, at han altid er med i toppen af byens bedste restauranter – og det må man sige, at den er.

Pris: Menuer 298-898 kroner
Hvor: Mølleå 4, 9000 Aalborg


Book bord på Mortens Kro ➤

Alimentum

Enkel og ærlig, lyder det fra White Guide. Alimentum er den seneste aalborggenser i Nordens Paris, som er havnet i den hvide bog. De åbnede dørene i januar 2019 med rå, urban stil og et åbent køkken. Hos Alimentum kan du vælge mellem en tasting menu, en Alimentum Menu “Primus” og den dekandente Alimentum menu “Optimus”. Restauranten fokuserer på bæredygtighed – og så skal forholdet mellem tjener og gæst ikke mindst være afslappet.

Pris: Menu fra 600-2000 kroner
Hvor: Løkkegade 23, 9000 Aalborg

Applaus

Restaurant Applaus byder på en blanding mellem social dining og individuelle retter. Der er fokus på uformelle rammer, afslappethed og velsmag. Det er op til gæsten, om man vil have en sharing menu, hvor køkkenet sammensætter menuen eller man hellere vil gå på opdagelse i deres menukort og vælge selv… Og anmelderen fra White Guide er overrasket: “Mads Hyllesteds køkken er grotesk! Positivt grotesk. Prisbilligt og alligevel innovativt, sjovt, perfekt lanceret og komplekst sammensat.”

Pris: Menuer 425 kroner
Hvor: Ved Stranden 9a, 9000 Aalborg

Fusion

Fusion er en restaurant, hvor det urbane møder hightech. “Konceptet virker efterhånden, for manden er inspirerende, skarp og betjeningen sikker”, står der i anmeldelsen af Fusion. Menuen skifter fra måned til måned og ofte med sushi i menuen. Mens du mæsker dig gennem de mange retter, kan du opleve Aalborgs bedste fjordudsigt imens.

Pris: Menuer ml. 565-885 kroner
Hvor: Strandvejen 4, 9000 Aalborg

You may also like...