Redaktionen anbefaler: Fem spisesteder til din juni-weekend

thumb image

Redaktionen anbefaler: Se hvilke spisesteder Laura drømmer om at bruge sin weekend på

Mit job går b.la. ud på at guide, vejlede og inspirere DinnerBookings læsere til næste restaurantbesøg – ironisk nok er det altid en udfordring, når jeg selv skal beslutte, hvor jeg skal spise ude.

Måske er udvalget simpelthen for stort, når jeg hver dag er i dialog med adskillige restauratører, som gør mig nysgerrig på nye mad- og vinoplevelser. Det er alt for mange muligheder at navigere i, når jeg besidder en umætteligt trang til ny gastronomisk udforskning.

Derfor er min hjerne for alvor kommet på overarbejde, når jeg nu har forsøgt at indsnævre og nedskrive blot fem steder, jeg drømmer om at nå forbi i min weekend. Hvis du har det på samme måde, håber jeg på at lette dit valg med mine forslag til din juni-weekend.

Laura er PR & Communications Manager i DinnerBooking – herudover er hun kæmpestor fan af MasterChef, og forsøger sig gerne med tryllerier i køkkenet, når hun inspireres i programmerne.

Toto Vin- og Spisebar

Jeg er fra Ama’r – en af dem dér, som aldrig kommer væk fra øen. Derfor passer det mig helt fantastisk, at gode spisesteder som Toto har fundet vej hertil. Jeg er herudover en ægte kød-elsker – populær betegnelse eller ej – og jeg har nydt både smeltende mør cotê de boeuf og rib-eye dyppet i hjemmerørt bearnaise på Toto Vin- og Spisebar.

Og så må jeg give service og vejledning topkarakter – det var faktisk på Toto, jeg fik øjnene op for den bløde, saftige Malbec-drue efter en anbefaling fra en sommerlier på stedet. Den var så god, at jeg selv efterfølgende opstøvede vinen og indkøbte mig mit eget lille lager af den.

Toto Vin- og Spisebar har siddepladser ude foran restauranten, hvor jeg vil foreslå at sætte sig og nyde et godt glas bobler og nogle snacks eller charcuteri (forhåbentlig i juni-sol). Herefter kan I rykke ind i den stemningssfyldte restaurant og nyde et godt måltid.

Hvor: Amagerbrogade 145, 2300 København S


Book bord på Toto Vin- og Spisebar ➤

Gorilla

Gorilla er lidt min all-time favorite, hvor jeg vender retur igen og igen. Hver gang kaster jeg mig over deres 10 serveringer. Det er så godt, at jeg altid spiser mig til en lille mavepine. Uanset, hvad du ender med at bestille, så husk at smage deres snaskede brisket slider og en variation af frisklavet pasta.

Gorilla har udendørsservering ud mod Kødbyens rå omgivelser. Udendørsområdet er beliggende, så du kan suge sommerdagens sidste solstråler i dig, mens ren madglæde fyldes i kroppen, når du bliver præsenteret for sæsonens tasting menu.

Skal det være en ekstra festlig sommeraften, kan I supplere med en passionfruit & vanilla pitcher til 5-6 personer eller nøjes med en avanceret cocktail fra drikkekortet.

Hvor: Kødbyen/Flæsketorvet, 1711 København V


Book bord på Gorilla ➤

Mangia

Hvem drømmer sig ikke udenlands i øjeblikket? Jeg gør! Selv om en sommer i Danmark i år bliver en god oplevelse, kan jeg ikke undgå at have en lille længsel inden i for at komme til Italien. Den nærmeste måde at opnå det på må være en aften på Mangia. Så brug din juni-weekend på at drømme dig lidt væk.

For mig smager Mangia af Italien; frisk pasta og smagen af gode råvarer i al sin enkelhed. Tortelli di erbette e ricotto eller fyldt pasta med ricotta og spinat i smør med salvie er i virkeligheden ret simpelt, men Mangias version sender dig direkte i pastahimlen.

Psst.. Der er kun få ledige borde denne lørdag, så skynd dig at booke til en sen middag Italian-style.

Hvor: Bagerstræde 9, 1617 København V


Book bord på Mangia ➤

Den Gule Cottage

Drømmen om dansk sommeridyl kan indfries her, men det kræver en lille tur nord på fra København mod Klampenborgvej, forbi galopbanen, Dyrehavsbakken og Bellevue Strand før du møder det lille gule bindingværkshus.

Her kan du booke bord direkte på terrrassen med udsigt over Øresund – både til frokost og aften hver dag.

Menuen skuffer ikke – den emmer af sommer, sol og sæson. Hvide asparges med urter og hollandaise til forret, oksecuvette med grønne asparges, ærter, forårsløg og ramsløgsauce (tip: tilkøb nye danske stegte kartofler) til hovedret og en afslutning med danske jordbær, skovmærkefløde, kammerjunker og jordbærsorbet.

Hvis du vil tanke din weekend op med ren og skær dansk sommeridyl er Den Gule Cottage stedet.

Hvor: Taarbæk Strandvej 2, 2930 Klampenborg


Book bord på Den Gule Cottage ➤

Promenaden

Forleden kørte jeg forbi mondæne Frederiksberg Allé, hvor Promenaden er beliggende. Jeg kunne ikke undgå at lægge mærke til den fyldte udendørs pavillion foran restauranten, som straks gav mig associationer til gadecaféer i Paris, hvor jeg har siddet og sippet café au lait, mens jeg har overbeskuet menneskemængder bevæge sig forbi mig.

Jeg må være ærlig at indrømme, jeg endnu ikke har besøgt restauranten. Men den røg lige et hak op på min where-to-go liste, efter det sus af Sydeuropa jeg fik i maven af at gå forbi.

Efter at have tjekket deres menukort ud er der ingen tvivl om, at stedet er et besøg værd. Det er fyldt med franske fristelser.

Foto: Promenaden

Hvor: Frederiksberg Allé 58, 1820 Frederiksberg C


Book bord på Promenaden ➤

You may also like...