KOKS pop-up: To-stjernet Michelin i Det japanske Tårn i Tivoli

thumb image
Foto: Det Japanske Tårn i Tivoli

Få et indblik i færøsk madkultur, når du fra 17. juli kan spise to-stjernet Michelin-mad fra KOKS i Det Japanske Tårn i Tivoli. Og til få penge, så alle madglade gæster kan være med.

KOKS er et hot spot blandt gastro-turister på Færøerne. Det er derfor en glædelig nyhed, at Tivoli har fået inviteret restauranten ind i Det Japanske Tårn fra den 17. juli til og med 3. september.

I 2019 fik KOKS sin anden Michelin-stjerne. Og stedet har ikke fået sine stjerner ved at stryge anmeldere og foodies med hårene ved at servere mad tilpasset internationale smagsløg. Tværtimod har restauranten tonet rent flag på de unikke råvarer og smage, som kendetegner det færøske køkken.

Færøsk gastronomi med ambitiøst niveau

KOKS satser på unikke råvarer og smage, som kendetegner det færøske køkken. Her kan du spise fisk, skaldyr og lam, som spiller en vigtig rolle i det færøske køkken. Du kan dermed se frem til store madoplevelser med unik smag.

”Vores nye inkarnation i Tivoli vil være enklere, mere ydmyg og billigere, men med de samme organiske ingredienser, kreative teknikker og opmærksomhed på detaljer” fortæller Johannes Jensen, ejer af KOKS.

Det er særligt den unge køkkenchef hos Poul Andrias Ziska, der har fået KOKS på verdenskortet. Han har vundet flere nationale og internationale priser for sin mad samt hentet to stjerner hjem i Michelinguiden.

En menu der henter inspiration fra fermenteringen

KOKS har virkelig sat Færøerne på det kulinariske verdenskort med sit unikke køkken, der tager udgangspunkt i færingernes stærke madtraditioner. Det involverer hengemning, saltning og fermentering af alt fra fisk til lam og hval.

Det giver nogle meget specielle smagsudtryk, som KOKS formidler på flot og moderne vis. Uden at de går på kompromis med traditionerne.

I Det Japanske Tårn serverer KOKS to menuer, både til frokost-og aftenmenu. Til frokost kan du fx spise:

  • Skaldyrstallerken: Hestemusling, jomfruhummer, kammusling, molboøster og søpindsvin 
  • Ræstur fiskur: Fermenteret lamme tram fedt, ost og kartoffel
  • Lam m. sommergrønt
  • Rabarber m. vilde urter og brændt fløde 

Du kan spise frokost til 600 kr. pr. person for 4 retter eller spise deres aftenmenu for 1000 kr., hvor du får serveret 7 retter.

Menuen kan ændre sig en smule i takt med sæsonens råvarer.

Hvor: København V, Tivoli
Hvornår:
 17. juli-4. september
Pris: 600 kr. // 1000 kr. pr. person

Om konceptet

Det er ikke hver dag, at Tivoli har fornøjelsen af at kunne byde indenfor til gastronomi på Michelin-niveau. Tivoli har tidligere på sommeren haft fornøjelsen af at kunne byde velkommen til Restaurant AOC fra København.

Og fra midten af juli vil det være KOKS fra Færøerne, som finder plads i Det Japanske Tårs. Begge restauranter med to stjerner i Michelinguiden.

Tivoli ser frem til at byde gæsterne indenfor i restauranten, som er placeret i det 120-år gamle tårn. Det 25 meter høje ikoniske tårn er uden tvivl den mest fotograferede bygning i Tivoli sammen med Nimb og Hovedindgangen.

”Vi er stolte af at have indgået et partnerskab med to af de bedste og samtidig mest nytænkende restauranter i Norden, for vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid”, fortæller Susanne Mørch Koch, Tivolis direktør.

Med det nye partnerskab tænker både restauranterne og Tivoli nyt, og der bliver slået et slag for den sublime madoplevelse til demokratiske priser, som mange gæster nu kan se frem til, tilføjer hun.

You may also like...