Ny restaurant åbner på Nørrebro: Michelin-kok i køkkenet

thumb image

Danmarks yngste Michelin-kok skifter den klassiske fine dining-scene og det pressefoldede hotelliv ud med Nørrebro’sk spontanitet, bryg og leben som køkkenchef på den nye restaurant Spontan.

Foråret har budt på et væld af spændende restaurantåbninger i København, og nu er det Nørrebros tur til at blive en restaurant rigere.

SPONTAN er navnet på den nye restaurant, der åbner i Tapperiet BRUS i Guldbergsgade den 18. maj 2016. Bag gryderne vil man finde køkkenchefen Christian Gadient, der har en fortid som køkkenchef på Michelin-restauranten Marchal.

Drengene bag BRUS rekrutterede Christian Gadient fra Marchal til stedet i en sen nattetime bag baren på Mikropolis. Sammen vil de skabe en helt ny oplevelse af at gå på brygpub i København.

Efter mere end et års arbejde som køkkenchef på restaurant Marchal, løftede Christian Gadient i år Michelin-arven efter Ronny Emborg, da han genvandt stjernen som herre i eget hus.

Men efter flere år i fodsporene på stjernespækkede restauranter, nye nordiske læremestre og pressefoldede servietter en masse, er han ifølge Gadient selv klar til at køre sit eget sted. Befriet for spændetrøjer og dogmer, vil Gadient tilbyde måltider, der kan indtages med sænkede skuldre.

LÆS OGSÅ: Guide til 5 populære tapas-steder

Spontan

Spontanitet på menukortet

Menukortet kommer til at afspejle sæsonen, som det sig hør og bør, men i høj grad også spontanitet. SPONTANs eneste gennemgående koncept er nemlig, at maden skal ændre sig løbende og have rum til nye afgrøder, smage og dufte, der kommer ind på dagen, såvel som kokkens egen craving efter yndlingsretter og daglige afstikkere.

”Spontanitet er vigtigt for mig. Både fordi langtidsplanlægning keder mig, men også fordi jeg elsker at smage noget nyt og tænke; ’det vil jeg lave noget med’. Jeg har ikke mange signaturretter på repertoiret, for når jeg først har lavet den helt gode ret, vil jeg gerne videre og i gang med at udvikle en ny,” fortæller Christian Gadient og tilføjer:

“Mine gæster skal kunne vende tilbage igen og igen – til de samme rammer men uden den ensformige madoplevelse.”

LÆS OGSÅ: Interview med køkkenchefen på Taller

BRUS som nabo

Navnet SPONTAN henviser også til den vildgæring, der kendes fra ølbrygningens verden. Og med BRUS som allernærmeste nabo, vil SPONTAN afspejle flere elementer fra denne verden og gensidigt udveksle erfaringer og inspirationskilder med fermentering- og mikrobrygprojekterne under samme tag.

”To Øl har været et omrejsende bryggeri i mange år, hvor vi har samarbejdet og udvekslet erfaringer på tværs i miljøet. Med SPONTAN vil vi overføre den tilgang, vi har til ølbrygning, til socialt liv og gensidig inspiration på restauranten. Ligesom vi i To Øl ikke producerer den samme øl igen og igen, så vil SPONTAN løbende variere udbuddet, invitere kokke ind til pop-ups og tilbyde gæsterne nye smagsoplevelser – og på den måde afspejle den samme form for livlige og løbende udvikling”, fortæller medejer i To Øl og BRUS, Tore Gynther.


Book bord på Restaurant Spontan ➤

You may also like...