Ugens craving: Én tatar med det hele, tak!

thumb image

Du kender den.. Den der franske bistroklassiker rørt med sennep, kapers og løg, som smelter på tungen. Nogen foretrækker deres tatar med rå æggeblomme på toppen pyntet med karse og hakkede, syltede agurker. Andre tager den rørte tatar uden for mange dikkedarer med en portion pommes og hjemmerørt mayonnaise “on the side”.

I hvert fald er der lidt til enhver smag. Jeg lover dig, at vores anbefalinger til nogle af Københavns bedste tatar-steder ikke får dig på afveje.

Hver uge kommer DinnerBooking med redaktionens craving og i denne omgang falder den på… tatar!

Manfreds

Manfreds er kendt i min omgangskreds som tatar-STEDET. Måske fordi man bare ved, at råvarerne og kødet er fra lokale gårde, måske fordi Manfreds er lillebror til Michelin-restauranten Relæ. “Manfreds oksetatar” serveres blandt andet med karse og grønt, toppet med sprødt rugbrøds krymmel. Du kan vælge mellem den almindelige størrelse og XL, ud fra hvor mange I er. For på Manfreds er konceptet små retter og deling “family style”.

Pris for tatar: 105 kroner – 165 kroner (XL)
Hvor: Jægersborggade 40, 2200 København


Book på Manfreds ➤

Köd

Kvalitetskød er dét, du får serveret hos Köd. Restaurantens tatar er af fineste kvalitet fra de bedste udskæringer – både fra Danmark og USA. På menukortet er KöD’s tatar til forret og en større portion til hovedret. Her får du rørt tatar af dansk oksemørbrad med cognac, kapers, tabasco og toppet med sprøde chips, tatarsauce og grønt. Bestiller du hovedretudgaven, får du også KöD’s famøse Steak Fries.

Pris for tatar: 95 kroner (forret) 225 kroner (hovedret)
Hvor: Admiralgade 25, 1066 København K


Book på KöD ➤

Bar’Vin

På Skindergade 3 i Indre by i København ligger Bar’Vin. Her møder du et fransk, spansk og italiensk univers, der har hjemmelavede, klassiske retter på spisekortet. Råvarerne er for det mest danske, og så er det høj kvalitet! Og tataren er blandt de bedste – udover den billledskønne anretning – er tataren her københavnerkendt. Tatar “Bar’Vin” står der på spisekortet, som består af okse, bøgehatte, piment d’Espelette, kapers og brøndkarse – og så får du selvfølgelig luftigt brød med til.

Pris for tatar: 145 kroner
Hvor: Skindergade 3, 1159 København K


Book på Bar'Vin ➤

LaLaLa

Frankofil? Tag et smut forbi Christianshavn på Strandgade 98 – og spis en omgang tatar, og tag et spil petanque på LaLaLa’s egen bane. På LaLaLa’s spisekort finder du “Tartare á la Lyonnaise”, som er oksetatar rørt med tabasco, sennep og cognac – og så er der selvfølgelig sprøde fritter og ikke mindst dyppelse til. Restauranten tager udgangspunkt i det franske landkøkken og franske druer, så tag din stribede trøje på, din baguette under armen, og hop på cyklen til Christianshavn!

Pris for tatar: 195 kroner
Hvor: Strandgade 98, 1401 København K


Book på LaLaLa ➤

Fru Nimb

Ved Tivolis smukke have finder du Fru Nimb. I lyse omgivelser med store vinduer kan du mæske dig gennem smørrebrød bestående af et stort stykke rugbrød med tatar toppet med syltede og tørre svampe og sprødt. Du kan selvfølgelig også få den klassiske med pickles, kapers, peberrod, rå æggeblomme og løg. Du kan roligt tage på Nimb og kaste dig ud i det højtbelagte måltid, for her er ekstra fokus på gode, økologiske råvarer og smukke, æstetiske serveringer, der gør hele smørrebrødsoplevelsen en smule mere ekstravagant.

Pris for tatar: 105 kroner – 115 kroner.
Hvor: Vesterbrogade 3, 1630 København V


Book på Fru Nimb ➤

Greenroom

Green Room Restaurant & Bar ligger i det nyrenoverede Scandic Falkoner Hotel på Frederiksberg. Køkkenet er dansk bistro-stil, og så er der fokus på de bæredygtige råvarer – blandt andet kommer kødet fra egne græsfodrede naturkvæg. Tataren finder du på spisekortet som Angus tatar med karse, maltkrummer, sorte trøfler, sauce parisienne og selvfølgelig toppet med syltede agurker.

Pris for tatar: 155 kroner
Hvor: Falkoner Allé 9, 2000 Frederiksberg


Book på Green Room ➤

Flere restaurant nyheder...