Amazing Amager: Spisesteder en ærke Amar’kaner skal kende

thumb image

På Amager vrimler det med spændende spisesteder og restauranter. Her får du overblikket over, hvor du skal tage hen for at spise godt på øen.

De seneste år er der kommet flere lækre spisesteder til på Amager, og det betyder, at du også kan udforske nye spændende områder i København, foruden de velkendte bydele.

Vi holder dig opdateret med steder, du bare må besøge på Amager.

Pirlo: Osteria i skjult baggård ved Amager Strand

Pirlo på Amager
Foto: Pirlo

Kender du Pirlo? Et osteria skjult i en baggård på Amager. Her er der smæk på de italienske traditioner. Læs vores artikel om Pirlo.

Hos Pirlo er der en intim og lokal stemning. Køkkenet er åbent og med spisebar, så gæsterne kan tage et kig ind til kokken. Gæsterne kan også tage plads ude i gården på den overdækkede terrasse, hvor det er muligt at spise eller nyde et glas vin.

Køkkenet henter inspiration fra det regionale, italienske køkken, så der er altid små antipasti, hjemmelavet pasta, grillet kød samt fisk på menukortet.

Den frisklavede pasta er noget af det, som Pirlo er ekstra stolte af, og som er et besøg værd.

Adresse: Strandlodsvej 42a, 2300 København S

La Casa de Papel

Matto Trattoria
Foto: La Casa de Papel

Det er et solidt, smagfuldt og autentisk menukort, som La Casa de Papel disker op med. Nyd små traditionelle tapasanretninger og spis delevenlige klassikere. F.eks. charcuteri med udvalg af spanske importerede pølser. Spansk fåreost, Manchego eller Iberico skinke fra fritgående sortfods grise. 

Adresse: Holmbladsgade 70e, 2300 København S

Scandic CPH Strandpark med udsigt til vandet

Foto: Scandic CPH Strandpark

Scandic Hotel på Amager Strandvej slog dørene op for spisende gæster i maj måned 2021. Her kan du spise overdådig brunch i weekenden med udsigt over Øresund fra deres skybar.

Vi har også besøgt deres brunch-buffet. Vi garanterer dig for, at du ikke går sulten fra bordet. Læs vores anmeldelse her.

Her kan du bestille bord til deres brunch.

Du kan også booke bord til frokost i lobby-restauranten, hvor du finder klassikere og sunde frokostretter, mens du om aftenen skal reservere bord på restauranten på 1. sal med udsigt over vandet og med et udsøgt menukort med fokus på bæredygtige råvarer fra danske leverandører.

Adresse: Amager Strandvej 401, 2300 København S

Toto – en italiensk gæstefavorit

Foto: Toto Vin & Spisebar

På Toto Vin & Spisebar er det vinen, der er i fokus. Vinkortet omfavner det meste af verden, og indeholder både konventionelle vine fra de store kendte områder, samt økologiske, biodynamiske og naturlige vine fra mindre producenter. Her kan man komme forbi til et enkelt glas vin i baren med en bid ost og charcuteri, eller nyde hel aftenen med god mad og vin.

Til at komplimentere vinen byder Toto nemlig på et tiltalende menukort, der tager udgangspunkt i Middelhavets køkken. Der kan vælges mellem en eller flere af husets små og større retter.

Toto Vin- og Spisebar er i øvrigt den eneste restauranter på Amager, som er udmærket i White Guide, og de scorer gang på gang topkarakterer blandt DinnerBookings gæster.

Adresse:  Amagerbrogade 145, 2300 København S

Spis lokalt på Øens Spisested

Øens Spisested
Foto: Øens Spisested

Øens Spisested arbejder ud fra filosofien om, at mad skal være ligetil, og retterne skal smage af de råvarer, det består af.

Anmelderne er også glade for stedet, hvor det høster masser af stjerner for sine lokale råvarer, uformelle stemning og service i topklasse. Menuen skifter og tilrettelægges efter sæsonens fire årstider, og Yngve, som står bag, går gerne selv på jagt i Amager Fælled eller Kløvermarken for at finde diverse urter og bær.

Hvis der er bid, henter Øens Spisehus’ helt egen fisker, René, også selv dagens fisk op af Øresund, som jo ikke ligger mange meter fra gaden.

Priserne er sympatiske, og du går aldrig på kompromis med kvaliteten.

Adresse: Holmbladsgade 71, 2300 København S

H3 Amager Fiskehus

Foto: H3 Amager Fiskehus

Kom ind hos H3 på Holmbladsgade og spis dig mæt i frokostretter, der koncentrerer sig om de skønne råvarer, havet har at tilbyde.

Adressen Holmbladsgade 3 har i mange år huset Amager Fiskehus, som er et kendt navn både blandt bydelens borgere, men også stamkunder som kommer langvejs fra for at få dagens fisk. Som en del af Amager Fiskehus ligger restaurant H3, som serverer et hav af fristelser fra det blå ocean.

Menukortet byder på velkendte klassikere, som du kender fra frokostbordet derhjemme som fiskefrikadeller og fish ’n chips, men du kan også forkæle din mave med retter som dampede blåmuslinger og stegte fisk. Alt sammen naturligvis friskfanget fra farvandet.

Adresse: Holmbladsgade 3, 2300 København S

Aristo

Foto: Aristo

Aristo Cafe & Restaurant er beliggende på Islands Brygge med udsigt til solnedgange over Københavns Havn. Her serveres nordisk kvalitetsmad tilberedt af sæsonens bedste råvarer.

På varme dage kan du sidde udendørs på Aristos store terrasse og nyde udsigten over den livlige havn og Københavns smukke solnedgang, og med vandhunde, hundeluftere og havneliv er der året rundt en livlig atmosfære omkring Restaurant Aristo.

Adresse: Islands Brygge 4, 2300 København

8Tallet med udsigt over Vestamager

Foto: 8Tallet

8Tallet ligger på kanten af Kalvebod Fælled i BIGs prisbelønnede byggeri, og så har de måske byens bedste udsigt. Kig forbi til verdensarkitektur, natur, himmel og horisont på en café, der serverer brunch, lækkert smørrebrød, en solid burger og 3-retters middag om aftenen.

Adresse: Richard Mortensens Vej 81 A, 2300 København S

Bryggen Guldsmeden

Foto: Bryggen Guldsmeden

Guldsmedens hoteller er særligt kendt for deres eksklusivitet, kvalitet og sans for æstetik. Trænger du til et afbræk fra hverdagen i luksuriøse omgivelser, er Bryggen Guldsmeden stedet for dig.

Sole Factory er hotellets restaurant, og da denne også fungerer som et selvstændigt spisested, er du altid velkommen til at lægge vejen forbi til en lækker bid mad eller noget godt at drikke. Restauranten har stor fokus på økologiske, sunde og lokale råvarer, og du kan både kigge forbi til snacks, frokost og aftensmad.

Adresse: Gullfossgade 4, 2300 København S

Café Sylten

Foto: Café Sylten

Café Sylten er en hyggelig café beliggende på Dragørs Sydstrand med en naturskøn udsigt over fredede græsenge og glinsende hav. 

Menuen byder på velsmagende retter med inspiration fra hele verden, der kan stille både den store og den lille sult. Her er noget for enhver smag, hvad enten du er til en gang greasy nachos, en klassisk italiensk carpaccio, en thai suppe eller en lækker brunchbuffet i weekenden.

Adresse: Søndre Strandvej 50, 2791 Dragør

Pontevecchio

Foto: Pontevecchio

Den italienske restaurant Pontevecchio ligger perfekt placeret lige ud til Islands Brygge. Her kan du få lækre italienske klassikere som pasta, pizza og velsmagende kød- og fiskeretter. Hvis du foretrækker at spise i det fri eller tage maden med hjem, tilbyder restauranten også takeaway.

Adresse: Islands Brygge 33, 2300 København S

You may also like...