Redaktionen anbefaler: Smag på Ewalds franske klassikere til DinnerDays

thumb image
Foto: Freja Folkenberg

Inden længe løber DinnerDays af stablen. Derfor har vi besøgt Ewalds på Frederiksberg, for at se hvad de varter op med i uge 42. Menuen står på franske klassikere i særklasse og dejlig bistrostemning on the side.

Du kender (og elsker) måske allerede Ewalds  – eller måske har du aldrig besøgt det franske brasserie før? Uanset hvad, er der rigtig god grund til at lægge vejen forbi i efterårsferien, når Ewalds deltager i DinnerDays.

Her kan du nemlig se frem til fem serveringer til en særligt god pris. Vi har testet menuen, så du kan læse med her, hvis du vil have en smagsprøve.

En smørfuld begyndelse

Det første vi smager på, er en svampetoast toppet med majs og andehjerter. Stegt i rigeligt smør, som man har hørt det i Price-programmerne. En sprød, cremet og lovende begyndelse skyllet ned med fransk riesling.

Sammen med toasten får vi serveret aranchini. Begge to fulde af smag og faktisk perfekte at dele, selvom størrelsen kan friste én til at tro noget andet. Der står også confiteret duelår på menuen, og der er ikke tale dem nede fra Rådhuspladsen. Lårene er ligesom så meget andet på kortet af fransk afstamning.

Vi tager en stund i baren med den lækre vin, og samler appetit til hovedret og dessert.

En iskold afrunding

Tiden er kommet til næste servering. På tallerkenen får vi bagt kulmule med sprød grønkål og broccoli i sjove farver serveret med en god mængde sauce blanquette. Forfriskende med lidt grønt, og så smeltede fisken på tungen, som var det smør.

Til dessert får vi serveret en form for dekonstrueret mazarinkage med portvinssvesker, nøddebrud og kastanjeis på toppen. Den gled selvfølgelig også ned med lynets hastighed. Well done, siger vi bare.

Vi giver Ewalds 4,5/5 duelår

Vi kryber gerne til korset, og indrømmer at vi havde vores bange anelser om både duelår og andehjerter. Vores fordomme blev gjort til skamme. Vi ved bedre nu. Sikke en lækker lidt umami-lignende smag, det kan tilføje til tallerkenen.

Fisken til hovedret rammer plet, ligesom den gode sauce, der er perfekt at dyppe broccolihovederne i. Hvidvin drikker man også til fisk, og ikke kun i baren. De sprøde franske dråber tilføjer lidt friskhed til hovedretten. Til dessert er det isen, der løber med prisen som kampens spiller. Kan man mon få opskriften?

Vi har kun én lille men: Man skal ikke være smørforskrækket eller halvmæt, når man sætter kurs mod Ewalds. Det skal selvfølgelig ikke skille os ad, så vi giver Ewalds 4,5 ud af 5 mulige duelår for en dejlig aften med brandgod service og lækker mad.

Meget mætte og ligeså glade tager vi fra Ewalds, og kan kun anbefale dig at tage samme tur i efterårsferien.

Pris: 5 serveringer for 345 kr. (+gebyr)
Hvor: Allégade 24 A, 2000 Frederiksberg

You may also like...