Guide: 12 legendariske brunch-steder i København - DinnerBooking Blog
thumb image

Guide: 12 legendariske brunch-steder i København

Er du i humør til selvforkælelse med en lækker brunch? Her får du overblikket over, hvor du skal sætte retning mod, hvis du vil opleve de bedste af slagsen.

Er du en af de morgenfriske typer, der elsker en god brunch eller morgenmad? I København er morgenmaden fået nærmest kultdyrkelse, og Instagram strømmer over af lækre og fotogene morgensmadsretter fra byens caféer.

Vil du hoppe med på trenden og forkæle dig selv med en velsmagende start på dagen, får du her inspiration til, hvor du skal tage hen.

1. Restaurant SULT

Hver weekend dækker SULT op til deres populære brunch. Her finder du alt fra den mere traditionelle brunch til frokostretter som sild, laks, hønse- og tunsalat, forårsruller mm.  Specialkaffer og diverse juicer er med i brunchprisen, og har du andre lyster som smoothies, milkshakes eller lignende, så kan disse tilkøbes for billige penge. Du finder også samme lækre brunch på deres nye søsterrestaurant, Bistro Avenue.

Hvad: Brunchbuffet, 225,-

Hvor: Vognmagergade 8B, 1120 København K

Hvornår: Hver weekend og alle helligdage kl 9.30-16.00


Book bord på Restaurant SULT ➤

Foto: Bistro Avenue

Foto: Den lækre brunch kan også findes på SULTS nye sæsterrestaurant, Bistro Avenue

2. Mad & Kaffe

Mad & Kaffe er kongerne af lækre og appetitvækkende brunchfotos, og er bestemt værd at besøge, hvis du er brunch-entusiast. Du kan vælge mellem tre, fem eller syv retter på deres morgenbræt og det gælder både, hvis du svinger forbi en hverdag eller weekend.  Mad & Kaffe kan som noget nyt også findes på Amager.

Hvad: Morgenmad

Hvor: Sønder Boulevard 68, 1720 København V

Hvornår: Hverdage kl 8.30-12.00, weekend kl 8.30-13.00


Book bord på Mad & Kaffe ➤

Foto: Mad & Kaffe

Foto: Mad & Kaffe

3. Bistro Royal

Bistro Royal annoncerede sidste år, at man nu også kan se frem til lækker morgenmad her hver dag. Her kan du sammensætte din egen menu eller vælge en “Morgenmad Royal” for 175 kr med blødkogt æg, italiensk salami, serranoskinke, Vesterhavsost, marmelade, pain au chocolat, rugbrød, kaffe og meget mere. Prøver du at holde den slanke linje, findes der også en kalorielet udgave.

Hvad: Morgenmad

Hvor:  Kongens Nytorv 26, 1050 København K

Hvornår: Hverdage kl 8-11


Book bord på Bistro Royal ➤

Foto: Bistro Royal

Foto: Bistro Royal

4. Hønen & Ægget

Hønen & Ægget slog dørene op for første gang i juni, og som navnet indikerer, er der her masser af fokus på fjerkræ og æg. Stedet yder på morgenmad både på hverdage og i weekenden og byder blandt andet på små retter som blødkogt æg og økologisk yoghurt med müsli og bær.

Hvad: Morgenmad

Hvor: Øster Farimagsgade 16a, 2100 København

Hvornår: Hverdage kl 7.00-11.00, weekend kl 9.00-11.00


Book bord på Hønen & Ægget ➤

Foto: Hønen & Ægget

Foto: Hønen & Ægget

5. Dag H

På Dag H på Østerbro er de kendt for deres weekendbrunch, og det kan vi godt forstå. De byder på en brunchmenu for 149, som blandt andet involverer økologisk æg i cocotte, økologisk skyr med granola og sirup, frugt og lakserilette. Er du vegetar, fås menuen også uden kød.

Hvad: Morgenmad og brunch

Hvor: Dag Hammarskjölds Allé 38, 2100 København Ø

Hvornår: Morgenmad i hverdagene kl 8.00-11.00. Brunch i weekenden kl 10.00-15.00


Book bord på Dag H ➤

Foto: Dag H

Foto: Dag H

6. Café Livingstone

Livingstone er Københavns nye brunch-café ved Søerne, hvor du kan sammensætte din brunch af forskellige mindre retter – eksempelvis vafler, müsliboller, avokado, krydderpølser og meget mere. For de knap så morgenfrisk kan brunchen fås helt indtil kl 17 hver dag.

Hvad: Brunch

Hvor: Sortedam Dossering 81, 2100 København Ø

Hvornår: hver dag til kl 17.00


Book bord på Livingstone ➤

Foto: Café Livingstone

Foto: Café Livingstone

7. SimpleRAW

Er du til den sunde udgave af brunch, der kan give et ekstra skud af vitaminer til vinteren, er SimpleRAW stedet at tage hen. Her byder de på en lækker brunchmenu, der blandt andet består af rispapirsruller med avocado, cashew-yoghurt, marineret ananas og tre juice-shots.

Hvad: Brunch

Hvor: Gråbrødretorv 9, 1154 København K

Hvornår: Hver dag


Book bord på SimpleRAW ➤

Foto: SimpleRAW

Foto: SimpleRAW

8. Mirabelle

Er du til et lækkert surdejsbrød, er Mirabelle et godt bud. Her er de eksperter i godt bagværk, og de byder blandt andet på hjemmebagt surdejsbrød, rugbrød og sidst men ikke mindst: croissanter. Til at gøre brødet selskab kan du eksempevis bestille en morgen- eller brunchtallerken til hhv. 85 og 175 kr.

Hvad: Morgenmad/brunch

Hvor: Guldberggade 29, 2200 København N

Hvornår: Hverage kl 8.30-11.00, weekend kl 8.30-12.30


Book bord på Mirabelle ➤

Foto: Mirabelle

Foto: Mirabelle

9. Marchal

Er du til den mere ekstravagante brunch, er Michelin-restauranten Marchal uden tvivl den ultimative brunch. hver søndag byder de på en populær luksus-brunch, der byder p alt hvad hjertet kan begære af lækkerier. Her skal man dog være hurtigt ude, da det bliver udsolgt lang tid i forvejen.

Hvad: Brunchbuffet

Hvor: Kongens Nytorv 34, 1050 København K

Hvornår: Hver søndag


Læs mere om Marchal ➤

Foto: Marchal

Foto: Marchal

10. Sidecar

Når vi taler om brunch er det ikke til at komme udenom den populære perle på Nørrebro, Sidecar. Spisestedet velbesøgt af brunch-entusiaster og blev da også begavet med en fem-hjerters anmeldelse i Politiken i 2016. Se frem til en bugnende brunchbuffet med alt fra smagfulde oste, lakserillette med kapers og dild til en frisk kålsalat, avokadomadder og brunchpølser.

Hvad: Brunchbuffet

Hvor: Skyttegade 5, 2200 København N

Hvornår: Hver weekend fra kl 10-14.30


Book bord på Sidecar ➤

Foto: Sidecar

11. Souls

På Souls er der stort fokus på vegetariske og veganske retter, og deres brunch er yderst populære – hvilket også kommer til udtryk i et væld af smukke billeder på Instagram. Bestiller du deres brunch, kan du se frem til platte med pandekager, en avokado Smash, cashew yoghurt og masser af frisk frugt.

Hvad: Brunchmenu

Hvor: Melchiors Plads 3, 2100 København Ø

Hvornår: Hverdage fra kl 10-14.00, weekend kl 9-15.00


Book bord på Souls ➤

Foto: Souls

12. MASH Bredgade

Gå all in med brunch hos MASH, der disker op med alt hvad hjertet kan begære – heriblandt naturligvis steaks og bearnaise. Den populære brunch fra Skovriderkroen er rykket til Bredgade, og hos MASH lover de at det bliver sublimt: “Hvis man skal prøve vores brunch i Bredgade, skal man forberede sig på kvalitet frem for kvantitet – ganske ligesom hvis man kommer om aftenen. Vi tør godt love, at det bliver noget helt specielt”.

Hvad: Brunchbuffet

Hvor: Bredgade 20, 1260 København K

Hvornår: lørdag-søndag kl 9.30- 14.00


Book bord på MASH Bredgade ➤

Flere restaurant nyheder...