Legendariske brunch steder i København: Her skal du starte dagen

thumb image
Foto: Unsplash

Er du også vild med brunch med alt, hvad der hører til, så læs med her, hvor vi har samlet nogle af Københavns bedste brunchsteder.

Morgenmad er dagens vigtigste måltid, men hvis man godt kan lide at sove længe, er det genialt at kombinere dagens første måltid med frokosten. Voila! Således er brunchen opfundet, og konceptet er yderst populært her i København.

Derfor har vi samlet flere steder, der har fantastisk brunch i alle prisklasser og portioner.

Venner: Den nye og populære

Venner er en af Københavns nyere navne på madscenen, men de er allerede blevet et populært trækplaster for byens foodies. Det skyldes ikke mindst deres brunch, som er helt uimodståelig. Her serverer de alle dine yndlings mad- og drikkevarer i deres afslappede miljø, der føles lidt som at komme hjem til gode venner. Bæredygtighed er desuden et vigtigt nøgleord for stedet, og deres leverandører er nøje udvalgt.

Du kan spise den faste Venner-brunchmenu til 185 kr. eller du kan vælge mellem 15 brunch-retter, så du kan sammensætte din egen tallerken. Der er blandt andet vesterhavsost, kærmemælkspandekager, æg benedict og østers på brunchkortet!

Pris: 6 retter udvalgt af køkkenet 185 kr. – eller vælg selv mellem sæsonens retter fra 25,- til 70,- (det anbefales at du vælger min. 4 retter)

Hvornår: Onsdag til søndag 10.00 – 15.30

Hvor: Teglgårdstræde 13, 1452 København

Nimb Brasserie: Den luksuriøse

Vi starter med den mest overdådige. Turen går til Nimb Brasserie. Her får du en symfoni af appetitlige deleretter, som serveres ved bordet.

Glæd dig blandt andet til:

  • bær og frugt, skyr, granola, hjemmebagt brød og wienerbrød, marmelade, ost, charcuteri m.m.
  • Den lune med 4 små retter afstemt efter sæsonen
  • Den søde med et udvalg af små kager fra Cakenhagen

OG så er både kaffe/te og juice inkluderet.

Pris: 495,- per person

Hvornår: Lørdag og søndag kl 10.00-12.30

Hvor: Bernstorffsgade 5, 1577 København

Mad & Kaffe: Klassikeren

Mad & Kaffes morgenmad kender du nok. Har du ikke allerede været der, er du formentlig faldet over de mange Instragram-venlige brunchbilleder, som florerer på de sociale medier. Blandt andet deres egen Instagram

Mad & Kaffe er bestemt værd at besøge, hvis du er en rigtig brunch-entusiast. Du kan vælge mellem tre, fem eller syv retter på deres morgenbræt og det gælder både hvis du svinger forbi en hverdag eller i weekenden.

Pris: 3 retter 99,- 5 retter 139,- og 7 retter 169,-

Hvor: Sønder Boulevard 68, 1720 København V (du kan også finde Mad & Kaffe på Frederiksberg og på Amager)

Hvornår: Hverdage fra 8:30-12:30, weekend fra 8:30-13:00

Scandic CPH Strandpark: Den med havudsigt

Der er rift om pladserne i Scandic CPH Strandparks Skybar. Her kommer du op på en tagterrasse, hvor du kan skue ud over vandkant, broen, bølgeskvulp og solstråler, der reflekteres i Øresund. Dén beliggenhed må være en af Københavns bedste. Det samme gælder for menuen, for her står den på overdådig brunch, mens du nyder udsigten til vandet og stranden.

Her kan du spise dig mæt i toast med serrano og trøffel, græsk yoghurt, amerikanske pandekager, spejlæg med purløgsolie, hjemmerøget færøsk laks, wienerbrød og meget mere. Hos Scandic CPH Strandpark har de forstået at fange tidsånden for, hvad der forventes af en brunch – og mere til.

OG så råder Scandic CPH Strandpark over alletiders dejlige tagterrasse med udsigt til Amager og det blå Øresund.

Pris: 295 kr. (Børn under 12 år er halv pris)

Hvor: Amager Strandvej 401, 2770 Kastrup

Hvornår: Hver lørdag-søndag 10.30-13.00

Peter Beier: Den med chokolade

Forkæl dig selv og en, du holder af, med en chokoladebrunch hos Peter Beier.

I Peter Beiers Caféer og chokoladelounges kan du opleve en verden af chokolade, som du aldrig har fået den præsenteret før. Start dagen med en chokoladebrunch bestående af søde fristelser fra det søde-, salte- og sure køkken.

Brunchen består af chocolate spread, pålægschokolade, chokoladedyppede jordbær, flamberet grapefrugt med kakaonibs, skyr med hjemmelavet chokolademüsli, sæsonens dragé mandler, æblerøget ost og trøffelsalami. Hertil serveres hjemmebagte surdejsboller og chokolade rugbrød.

Pris: 159,- per person

Hvornår: Alle dage

Hvor: Valby Torvegade nr 9, 2500 Valby og Vesterbrogade 2, 1620 København V

The Union Kitchen: Den der plejer tømmermændene

Den centrale beliggenhed og naturligvis konceptet har gjort The Union Kitchen til et solidt trækplaster på blandt andet morgenmadsfronten, hvor folk valfarter til stedet for at få sulten stillet – også når man har ondt i håret.

Smag Unions velassorterede brunch plate, bestående af økologisk røræg, bacon, pølser, avokadotoast, vaffel med friske bær, vesterhavsost og meget mere. Dertil hører sig naturligvis en Fernet Branca til at rense systemet. Man skal jo rejse sig ved det træ, hvor man faldt.

The Union Kitchen forstår ganske enkelt at samle folk under deres tag og tage sig rigtig godt af dem.

Pris: 189,-

Hvor: Store Strandstræde 21, 1255 København K og Øster Farimagsgade 16, 2100 København Ø

Hvornår: Alle dage

Café Livingstone: Den farverige

Livingstone er Københavns hyggelige brunch-café ved Søerne, hvor du kan sammensætte din brunch af forskellige mindre retter. Vælg eksempelvis mellem vafler, smoothiebowl, müsliboller, avokado og krydderpølser. For de knap så morgenfriske kan brunchen fås helt indtil kl 16 i weekenden.

Pris: 5 retter 139,- og 7 retter 169,-

Hvor: Sortedam Dossering 81, 2100 København Ø

Hvornår: hverdage fra 09.00-13.00 og weekend fra 08.00-14.00

You may also like...