Tag en tur nordpå: Her er de bedste restauranter i Helsinki

thumb image
Foto: Helsinki, Unsplash

Drømmer du også om en tur til den finske hovedstad? Vi har fundet de bedste restauranter i Helsinki, så du ikke behøver at lede. En tur til Helsinki vil få selv de mest dedikerede foodies til at lave en lille dans på stolen, når de besøger de toplækre restauranter. Hvis du endnu ikke har besøgt vores nabo mod nord, så er det bare med at komme afsted.

Finland har meget mere at byde på end Mummitrolde og Marimekko. En dag i Helsinki kan byde på alverdens spændende aktiviteter. For eksempel kan man nyde en tur i sauna, byens alsidige arkitektur og museer eller en tur på det omkringliggende øhav med mere end 300 øer. Der er altså nok at tage sig til – og vigtigst af alt; der er rigeligt med gode restauranter, som man kan forsøde turen med.

Vi har fundet de 10 bedste restauranter i Helsinki til turen nordpå, der blandt andet byder på fantastisk pizza, skønne deleretter og eksklusive Michelinoplevelser.

Maukku: En ny restaurant i Kallio

Maukku har for nylig åbnet en restaurant med ægte hipstervibe i Kallio-distriktet. Restauranten er på kort tid blevet et populært hang-out, og de lokale strømmer hertil for at drikke vin og nyde den gode stemning. Maukku har en velassorteret vinkælder, der indeholder noget for enhver smag. Menuen på restauranten kreeres af Maud Saddok, der kombinerer de nordiske smage og råvarer med et touch af Paris.

Hos Maukku kan man både bestille à la carte eller prøve den lækre sæsonbestemte 5-retters menu.

Pris : 5-retters menu 65 €

Hvor: Hämeentie 26, 00530 Helsinki

Kuurna: Populær bistro siden 2005

Kuurna er en hyggelig lille restaurant i det historiske Kruununhaka-område i Helsinki. Restaurantens menu skifter hver tredje uge, og der er ofte også tavleretter, der bliver tilføjet på dagen. Der er noget for alle på Kuurna, der er blandt de bedste restauranter i Helsinki, da der altid er vegetariske retter og retter med fisk eller kød.

Kuurnas retter er baseret på nøje udvalgte råvarer fra små finske producenter, som altid benyttes, når de er i sæson og smager bedst. Vinkortet er fyldt med alt fra raffinerede klassiske årgange til naturvine med fokus på økologiske og biodynamiske producenter. 

Restauranten er også at finde på listen over de 50 bedste finske restauranter.

Pris: 2 retter fra 45 €, 3 retter fra 52 €

Hvor: Meritullinkatu 6, 00170 Helsinki

Albina: Deleretter og dejlige stunder

Albina er en varm og indbydende restaurant og vinbar, der er blevet et af de mest populære mødesteder i byen. Menuen er inspireret af europæiske traditioner og finsk kompromisløshed. På Albina serveres der åbent til morgenmad/brunch og aften og du vil med garanti kunne finde noget, der falder i din smag.

Menuen byder på en række spændende retter, for eksempel blæksprutte med Pernod-smør, sæsonens risotto, ørred braiseret i brunet smør eller måske en pistacie-tiramisu. Du kan også lægge din lid til køkkenet og hoppe ombord i den lækre 6-retters menu, som i øvrigt også tilbydes i vegansk udgave.

Pris: 6 retters 63 €

Hvor: Aleksis Kiven Katu 23, 00510 Helsinki

Via Tribunali: Finlands bedste napolitanske pizza

Via Tribunali er en pizzeriakæde, der blev anerkendt som den bedste i Helsinki i 2023 af Helsingin Uutiset. Restauranten er dedikeret til pizzaer i napolitansk stil, som er kendetegnet ved en luftig pizzabund med tykkere kanter. Bagt ved 450°C i et minut tager pizzaerne dig med på en autentisk smagsrejse til Napoli, pizzaens fødested. Og så er de også de eneste i Finland, der er et certificeret napolitansk pizzeria. Ja, den er go’ nok!

Du kan besøge Via Tribunali både i hjertet af byen, hvor man ikke kan reservere bord, og i nærliggende bydele, hvor du kan reservere bord på forhånd. Besøg for eksempel restauranten i Katajanokka, ti minutters gang fra hjertet af byen. Katajanokka ligger på en halvø forbundet med resten af ​​Helsinki med fire broer.

Pris: 16-20 €

Hvor: Kruunuvuorenkatu 4, 00160 Helsinki

Forza: Blandt de bedste pizzaer i verden

Forza er et must try for enhver pizzaelsker! I restauranten kan du nyde pizzaer i napolitansk stil, som er kendt for deres runde og luftige pizzakanter. Hemmeligheden bag en perfekt pizzabund er italiensk 00 hvedemel, nøje udvalgt gær og at lade dejen hæve uden hastværk. Bunden i napolitansk stil er formet i hånden, og pizzaen tilberedes ekstremt hurtigt i en varm brændeovn.

Forza er også anerkendt verden over, og restauranten er endda nummer 24 på listen over de 50 bedste pizzeriaer i Europa .

Pris:17-26 €

Hvor: Pursimiehenkatu 29-31, 00150 Helsinki

Scolare: Spis italienske klassikere

Scolare er født af kærlighed til Italien og er en populær Helsinki-restaurant. Her kan du nyde en gastronomisk oplevelse, der kombinerer innovative smagsoplevelser med en stilfuld urban atmosfære.

Restauranten byder på klassikere som carpaccio, vitello tonnato, cacio e pepe, gnocchi og grillet lam med polenta og peperoncino, som bare er et par eksempler på, hvad dette populære spot har at byde på.

Restauranten er også blandt de 50 bedste finske restauranter.

Pris: appetitvækkere 14-17 €, hovedretter 16-29 €

Adresse: Fabianinkatu 19, 00130 Helsinki

Meripavilionki: Flydende restaurant med panoramaudsigt

Restauranten Meripavilionki er en restaurant med en smuk panoramaudsigt, der ligger på vandet, hvilket gør det til det perfekte sted at nyde udsigten over Helsinki. Det er en populær restaurant, især om sommeren, hvor du kan nyde et godt måltid på den rummelige terrasse. De har også skønne lokaler indenfor, mens du kan nyde udsigten til vandet.

Menukortet er fyldt med spændende fiske- og skaldyrsretter, som det passer sig for en restaurant ved havet – finske sæsonbestemte delikatesser samt fisk fanget fra de nordiske have er altid repræsenteret på menuen.

Pris: 3 retter 57 €

Hvor: Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki

Lucy’s Sushi: Spis på toppen af Helsinki

Lucy’s er et must, hvis man er på tur til Finland. Restauranten ligger i Espoo, som ligger under 30 minutter væk fra Helsinki med offentlig transport, men er altså absolut turen værd. På denne smukke restaurant kan du nyde lækker sushi med en fuldstændig bjergtagende udsigt over vandet og byen. Hvis vejret er til det, er de to tilstødende tagterrasser et perfekt sted at starte med en drink. Det er ikke underligt, at denne restaurant er så populær.

Hvis man ikke er den store sushi fan, ligger bistroen Lucy In The Sky på samme etage og med samme fantastiske udsigt. Det er en moderne bistro, der finder inspiration til menuen fra hele verden.

Pris: Sushi-menu fra 24 € – a la carte er også muligt.

Adresse: Keilaniementie 1, 02150 Espoo

Grön: Michelinmenu til en god pris

Vil du forkæle dig selv med smagsoplevelser på højt niveau, anbefaler vi Restaurant Grön. Restauranten har modtaget anerkendelse fra Michelinguiden på to forskellige områder: Èn stjerne for smag på højeste niveau og en grøn stjerne for bæredygtig indsats. Derudover er de også kåret som den næstbedste restaurant i Finland.

Grön tilbyder en luksuriøs 15-retters sæsonbestemt menu lavet af de bedste finske og nordiske råvarer. Restauranten skifter menu efter årstid, og har altså dermed kun fire menuer i løbet af året. Til gengæld en menuerne nøje tilpasset de råvarer, der er i sæson, hvilket sikrer den bedste smag – og så er det også det mest bæredygtige.

Da der kun er 16 pladser i restauranten, er det en god idé at planlægge dit besøg i god tid. Grön ligger i hjertet af byen og er en af de bedste restauranter i Helsinki. Prisen er også meget rimelig, hvis du sammenligner med danske standarder. Her kan du spise en menu til omtrent 1.200 danske kroner.

Pris: Fast menu med 15 retter 158 €. Det er også muligt at forudbestille menuen i vegansk udgave.

Adresse: Albertinkatu 36, 00180 Helsinki

Restaurant Savoy: Fransk legende siden 1937

Savoy er en legendarisk Helsinki-restaurant, der siden 1937 har tilbudt en menu inspireret af det franske og finske køkken. Restauranten, ledet af kokken Helena Puolakka, er en af ​​de højest ratede restauranter af besøgende. Savoy er også nævnt af Michelin-guiden som et sted, der er værd at besøge. Savoy tilbereder deres menu med franske teknikker og finske råvarer, hvilket udmønter sig i smuk harmoni på den skønne restaurant.

Pris: 136 € for en 5-retters menu

Hvor: Eteläesplanadi 14, Helsinki

Café Savoy: Franske klassikere og nævnt i Michelinguiden

I samme bygning som Restaurant Savoy finder du også deres café af samme navn. Her serveres ærkefranske retter i brasserie-stil. De enkle, velsmagende retter er velegnede til en hverdags frokost eller middag i de smukke omgivelser. Også Café Savoy er nævnt i Michelinguiden som en anbefaling. Så uanset om du er til fine dining eller en mere casual spiseoplevelse, findes det på denne adresse.

Pris: 16-42 € og 65 € for en 3-retters menu

Hvor: Eteläesplanadi 14, Helsinki

Spis Michelin på andre restauranter i Helsinki:

God tur til Helsinki!

You may also like...