Ikonisk bryggeri i København: Her er øllen, du skal smage, før du dør

thumb image
Foto: BrewPub

BrewPub i hjertet af København byder på øl i verdensklasse, lækker mad og nok byens hyggeligste gårdhave. Her produceres cirka 1600 liter øl om ugen, og de har sågar en øl på kortet, som er med i bogen ’50 øl du skal smage før du dør’.

Vi har besøgt en berygtet bryggri på en solbeskinnet efterårsdag i oktober, og vi gik ikke skuffede derfra. BrewPub åbnede i 2004 og har i snart 20 år brygget øl ved håndkraft, som ølentusiaster gerne rejser langvejs fra for at smage. Vi har derfor også taget turen forbi for at smage på sagerne.

Her kan man komme på besøg til en enkelt fyraftensøl og en snack i baren eller den helt store tur med rundvisning, smagning og middag. Uanset om det er det ene eller andet eller noget derimellem, er BrewPub et besøg værd.

En af hver, tak!

Vi bliver taget godt imod, da vi kommer ind ad døren i den hyggelige restaurant i kælderen på Vestergade. Christina Pedersen, der er direktør på BrewPub, har sagt ja til at vise os rundt og fortælle om, hvad der gør BrewPub så speciel. Den faglige stolthed stråler ud af hende, mens hun med stor passion fortæller om deres bryggeri, og vi glæder os til at høre det hele.

Det er her, de mest hardcore ølnørder kommer. Men der kommer også masser af gæster, der ikke nørder det helt så meget, som vi gør”.

Christina Pedersen, direktør på BrewPub

Hvis det er svært at vælge mellem de mange skønne øl i baren, findes der en genial løsning på BrewPub. Her kan man købe et udvalg af fem smagsprøver til bare 128 kr. Du kan enten lade det kompetente personale lave et udvalg, eller også kan man selv vælge. Vi lod Christina Pedersen vælge 5 smagsprøver til os der førte os igennem de spændende smage. Her var alt fra hvedeøl til New England IPA og porter. Det her er en virkelig god mulighed for at prøve lidt forskelligt, og måske får man en ny favorit.

På BrewPub holder de ofte rundvisninger i det lille bryggeri, der ligger lige ved siden af restauranten, hvor man i løbet af 45 minutter bliver guidet igennem ølbrygningens magiske verden, imens man smager på de gyldne dråber og måske får en røverhistorie eller to med på vejen.

Læs mere her rundvisningerne.

Sådan en rundvisning er i øvrigt en super god idé, hvis man skal holde julefrokost eller anden festlig sammenkomst med venner eller kollegaer.

50 øl du skal smage før du dør

På BrewPup i København har de Cole Porter på hanen som standard. Og det er altså ikke en hvilken som helst porter. Denne øl er med i bogen ’50 øl du skal smage før du dør’ og er blandt nogle af de bedste i hele verden. Denne porter har skønne noter af lakrids, kaffe og chokolade, og er ikke sød ligesom en limfjordsporter for eksempel er. Man kan måske blive lidt afskrækket af den mørke øl, men vi bliver lovet, at når vi har smagt den, kan vi lide porter. Og det må man sige, at vi kunne. For hold da op, hvor smagte den himmelsk.

Brewpub byder på DinnerDays og hjemmelavet snaps

BrewPub i København brygger ikke kun lækker øl, de laver også deres egen snaps, der passer perfekt som ledsager til en god øl og et stykke smørrebrød til frokost. De skønne snapse kan også snildt passe til den gode julefrokost, de serverer. Fælles for maden er, at den fungerer i samspil med øllet, og brygmester og køkkenchef lader sig ofte inspirere af hinanden.

I efterårsferien fra den 11.-20. oktober har du mulighed for at opleve, hvad de kan på BrewPub, når de serverer en 3-retters aftenmenu til en rigtig god pris:

Forret: Burrata med sprød skinke, ananastomat, balsamico, basilikumsalt og karse
Hovedret: Svineskank serveret med sauerkraut med sellerisalt, ovnbagte kartofler og sauce på fond med øl
Dessert: Chokolademousse med lakridsmarengs og hindbærcoulis

Pris: 245 kr. (+gebyr)
Hvor: Vestergade 29, 1456 København K

Og så må du altså ikke snyde dig selv for en ølmenu tilpasset middagen.

You may also like...