Bedste restauranter i Sønderborg: Her får du sublim mad!

thumb image
Foto: Inge Paessens, Restaurant Bind

Den skønne danske sommer er lige på trapperne. Planlægger du en tur forbi Sønderjylland i løbet af sommeren? Vi guider dig til de bedste restauranter i Sønderborg og omegn.

Sønderborg-området gemmer på en masse historie, og har gennemlevet både krig og genforening. I dag er her ganske fredeligt, rigtig hyggeligt og fuld af liv. Byen er også hjem for mange fremragende spisesteder, som har sat sig selv på landkortet i blandt andet Den Danske Spiseguide.

Uanset om du er sulten efter vaffelis, frisk fisk eller fine dining, så kan du være sikker på, at der er mange dejlige valgmuligheder. Her præsenterer vi dig for de absolut bedste restauranter i Sønderborg. Kig med!

Karikatur: Drik cocktails til dit smørrebrød

Med udsigt til både Sønderborg Bugt og slot har Karikatur placeret sig lige i smørhullet af den sønderjyske by. I køkkenet eksperimenterer man gerne med forskellige råvarer, og forsøger at nedbryde gængse gastronomiske normer, for at overraske gæsterne og give dem én på smagsløget. For eksempel er det helt almindeligt at bestille en cocktail til sit smørrebrød hos Karikatur. Smørrebrødet fik i øvrigt sat Karikatur på listen over nominerede i kategorien Årets Frokostrestaurant i Den Danske Spiseguide 2024.

Karikatur er ikke blot kendt for sit smørrebrød, men også for nytænkte cocktails. Udover de traditionelle drinks, man kan finde på enhver bar, har Karikatur nemlig været i laboratoriet og mixe deres egne signaturcocktails. Her bliver ingredienser som champagnesirup, ferskenlikør og hindbærsnitter taget i brug.

Hvor: Brogade 2, Sønderborg
Pris: 5 retter for 449 kr.

Dining By Kretzmann: Mestrer i social dining

Perlegade i centrum af Sønderborg har været på bykortet siden middelalderen, og er i dag en hyggelig gågade med alt, hvad der hører til af små butikker, ishuse og cafeer. Perlegade nr. 20 er hjem for restauranten Dining By Kretzmann, som virkelig er et besøg værd, hvis man er til lækker mad og stjerne god service.

Hos Dining By Kretzmann bliver der altid arbejdet på højtryk for at sikre gæsterne den dejligste aften. På restauranten serveres maden efter social dining konceptet. Alle serveringerne deles rundt om bordet – og der nok at smage på. I løbet af aften kommer man som gæst igennem 10 anretninger og syv velvalgte vine. Det her er helt sikkert én af de bedste restauranter i Sønderborg.

Hvor: Perlegade 20, Sønderborg
Pris: 10 retter for 699 kr. (fredag-lørdag)

Restaurant Syttende: Gæstefavorit med Michelin-stjerne

Ved Sønderborgs havnefront står Alsik Hotel som byens helt eget flagskib. På 17. etage er der mulighed for en intim og kompromisløs madoplevelse på restauranten med det helt oplagte navn: Syttende. Jesper Koch, kendt som dommer i Masterchef Danmark, er drivkraften bag restauranten.

Igen i år beholder Syttende sin Michelin-stjerne, og så løb restauranten også med titlen som ultimativ gæstefavorit i Vestdanmark i 2023.

Læs om de danske Michelin-restauranter her.

Syttende har kun 7 borde, og kvalitet kommer langt før kvantitet. Her vil man opleve et unikt samspil mellem håndplukkede råvarer fra øverste hylde og ældgamle håndværkstraditioner – en kunst, som er svær at efterligne. Er du på udkig efter en ekstraordinær helaftensoplevelse, finder du den helt sikkert på Restaurant Syttende.

Hvor: Nørre Havnegade 21-25, 6400 Sønderborg
Pris: Sublim Michelinmenu for 2.295 kr.

Restaurant Bind: Fine dining i de hyggeligste omgivelser

Vi ved godt, at Kruså ligger en mindre strækning fra Sønderborg, men denne restaurant må du altså ikke snyde dig selv for, hvis du befinder dig i Sønderborg eller omegn. Restaurant Bind, som udover et tiltalende menukort, byder på en betagende udsigt over Flensborg Fjord i en smuk, velbevaret villa fra år 1900.

Manden bag er ingen ringere end Christian Bind. Han har i tidernes morgen været med til at introducere den franske kokkekunst i Danmark, og har et imponerende kokke-cv fra ind-og udland, hvor han bl.a. har arbejdet på en trestjernet Michelin-restaurant i Frankrig.

Restaurant Bind har vundet mange smagsløg og hjerter med deres fine dining i hyggelige omgivelser. Man føler sig hjemme fra første færd, og det særlige fokus på gæster gør, at man altid går fra restauranten med et smil på læben og lyst til at komme tilbage. Hverken service eller servering er gået ubemærket hen. Restaurant Bind har nemlig modtaget flere fornemme priser af blandt andet Den Danske Spiseguide.

Hvor: Fjordvejen 120, Kruså
Pris: 3 retter for 540 kr.

Augustenborg Garden: En sommerdrøm

Et par kilometer nordøst for Sønderborg ligger den lille havneby Augustenborg, hvor man blandt andet finder Augustenborg Garden – en hyggelig café og bistro omgivet af grøn natur og fuglekvidder.

Historien om Augustenborg Garden går helt tilbage til selve byens grundlæggelse. Dét, der nu en bistro havde oprindelige sin gang som slot, og har blandt andet overlevet det blodige år 1864. I dag serveres der dejlige bistroretter og lækker brunch på weekends morgener. God smag, smuk natur og historiske fortællinger følges ad, og gør stedet til noget ganske særligt.

Vi kunne altså godt tænke os at ligger dér i en solstol og nyde den danske sommer med lidt køligt at drikke.

Hvor: Palævej 9A, Augustenborg
Pris: Kokkens 3-retters menu 495 kr.

You may also like...